Neanderthalers hadden veel meer seks dan moderne mens

Ja u leest het goed: de Neanderthalers, de voorouders van ons moderne mensen, lustten er wel pap van hoor.
En ze namen het niet zo precies op het gebied van monogamie…………….
Dat melden wetenschappers van de Universiteit van Liverpool en de Universiteit van Oxford naar aanleiding van een analyse van fossiele vingerbotten.
Neanderthalers hadden een ringvinger die bijna net zo lang was als hun wijsvinger. Dat wijst erop dat zij in de baarmoeder bloot stonden aan veel mannelijke hormonen die van invloed zijn op promiscuïteit.
Op latere leeftijd waren ze daardoor vermoedelijk seksueel zeer actief en hadden ze mogelijk ook meerdere seksuele partners.
Mensen met een grote hoeveelheid testosteron hebben vaak een ringvinger die langer is dan de wijsvinger. De twee vingers zijn ongeveer gelijk bij een lage blootstelling aan testosteron.
Door te berekenen wat de verhouding was van de vingers bij vier Neanderthalers, kwamen de wetenschappers tot de conclusie dat de oermannen meer testosteron bezaten dan moderne mannen.
“We hebben recent aangetoond dat primaten met veel wisselende seksuele contacten een relatief lage wijsvinger-ringvinger verhouding hebben, terwijl monogame primaten juist een hogere index hebben”, verklaart onderzoekster Emma Nelson op nieuwssite Physorg.com.
Uit eerdere onderzoeken bleek al eens dat mensen met een een relatief lange ringvinger vaak competitiever zijn ingesteld en meer seksuele contacten hebben.

Lees ook:Let op de vingers van een man en je weet de lengte van zijn penis!

Lees ook:Moderne mens had seks met Neanderthalers

Lees ook:Mannen met lange ringvinger hebben grotere ballen met meer voorraad

Lees ook:Gelukkig hebben mannen geen penis-botje meer

Lees ook:Zijn kale mannen potenter?

Geef een reactie