Ouderen hebben qua seks minder geduld dan jongeren, maar vaak de rubbertjes niet in huis

Je bent nooit te oud voor seks, zo bewijzen 60-plussers. Zij blijken nog erg actief tussen de lakens, sterker nog: seks wordt belangrijker geacht dan de jonkies denken. Elkaar grondig leren voordat je samen het bed deelt is bij 60-plussers niet meer aan de orde. Zo past tweederde voor een relatie wanneer de partner het eerste half jaar geen lichamelijke omgang wil. Jongeren (18-24 jaar) hebben meer geduld: slecht 37% zou de relatie eindigen. Dat blijkt uit een ondervraging van onlinedatingwebsite TWOO bij haar leden.
Voorlichtingscampagnes rond veilig vrijen richten zich voornamelijk op jongeren, maar die jongeren zouden hun (groot-)ouders feitelijk op hun beurt moeten voorlichten. Ze zijn weliswaar onverbiddelijk voor anderen als het op soa’s aankomt, maar nemen het zelf niet zo nauw met voorbehoedsmiddelen. Een overgrote meerderheid (80,5%) wil niemand daten met een soa-verleden, maar treft weinig maatregelen om de risico’s te beperken.
Het is de generatie van voor de AIDS en zij zijn niet gewend aan condoomgebruik, dus laten zij de rubbertjes ook nu links liggen. Gevolg: de geslachtsziektes rijzen de pan uit bijmensen die eigenlijk beter zouden moeten weten. 4 op de 5 mensen tussen de 50 en 90 zijn nog steeds seksueel actief. De toename van soa’s onder ouderen komt door het grote aantal scheidingen en de toegenomen populariteit van internetdaten. Ouderen zien zichzelf echter niet als doelgroep voor de veilig-vrijen-campagnes.

Lees ook:Over seks in zorgcentra wordt helaas lacherig gedaan

Lees ook:80-plussers nog lekker seksueel actief

Lees ook:Hoogbejaarde mannen willen meer seks

Lees ook:2x per week klaarkomen is het advies van de gezondheidsdienst

Lees ook:50+ swingers hebben dubbel zoveel soa’s als hoeren

Geef een reactie