Vrouwen gemiddeld half jaar jonger dan mannen ontmaagd

De gemiddelde man heeft voor het eerst seks op zijn 18e.
Vrouwen zijn er gemiddeld een half jaar vroeger bij.
Voor de rest is school de belangrijkste bron voor seksuele voorlichting……
Dat blijkt uit een enquête van het Vlaamse Çava-Magazine onder 1700 bezoekers.
Wat opvalt is dat 22,6% van de mannen en 16,5% van de vrouwen reeds tussen de 21 en 25 jaar zijn, wanneer ze ontknaapt dan wel ontmaagd worden.
“Dit is voornamelijk te verklaren doordat de laatbloeiers vooral bij de oudere generatie te vinden zijn. De jongere generaties blijken veel sneller ‘rijp’ dan vroeger,” aldus Marjolein Cuvelier.
Van de 80 respondenten die op hun 13de of 14de ontmaagd worden, vinden 32 dit achteraf te vroeg. Toch voelt 86% zich bij de eerste keer wel klaar voor seks.
Er lijkt twijfel te bestaan of de jeugd van vandaag hier ook al klaar voor was of is, want de helft van de Vlamingen vindt dat jongeren te vroeg aan seks beginnen.
In meer dan driekwart van de gevallen is het vaste liefje de ‘eerste’ met wie ze de lakens delen. 16% doet het met een vriend/vriendin met wie ze geen relatie hebben en tenslotte wordt 7% ontmaagd tijdens een onenightstand.
Daar wordt bij voorkeur niet over van de daken geroepen. 55% spreekt hier nooit over, 28% neemt alleen een vriend(in) in vertrouwen en 8% deelde dit met de ouders.
De school speelt een belangrijke rol bij seksuele opvoeding. 92% is van mening dat dit thuishoort in het lessenpakket.
Voor 18,5 % kan seksuele voorlichting niet vroeg genoeg gegeven worden.. 20% wil dit in groep 7 van de basisschool, 36% vindt kinderen er in groep 8 rijp voor en 15% ziet dit het beste zitten voor de brugklas van het middelbaar onderwijs.
Op de vraag waar hun kinderen informatie over seks halen, antwoordt meer dan een kwart van de Vlaamse ouders bij vrienden en vriendinnetjes (27%), school (26%), internet (20%) en TV (11%).

Lees ook:Lentekriebels: er is zelfs in Nederland te weinig seksuele voorlichting

Lees ook:Verstandelijk gehandicapten verplicht aan de (prik-)pil?

Lees ook:2015: een kwart van de ouders spreekt niet over seks!

Lees ook:Mijn kind en jouw kind doen vast en zeker nog niet aan seks (ahum)

Lees ook:Veel Nederlanders vinden seks van dokter Corrie bij School-TV plat

Geef een reactie