WIPSITE: met seks valt ook genoeg te lachen

Filosofe Martha Nussbaum zegt dat kunst een essentieel onderdeel van onderwijs is, omdat het mensen helpt zichzelf en de wereld te begrijpen.
Dat moet dus zeker het geval zijn met gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit en relaties, die vaak negatief geladen zijn onder stigma’s zoals menstruatie en SOA’s.
Aldus de insteek van het creatieve duo Belle Barbé en Marilyn Sonneveld bij hun nieuwe project.
Dat de voorlichting in het voortgezet onderwijs vooral klinisch en afstandelijk is, stoort de maaksters. “Er gaat veel mis bij het geven van voorlichting,” zegt Barbé. “Er wordt lesgegeven vanuit een negatief idee: alsof seks iets slechts is. Bij veel leraren is er een drempel om over seks te spreken, want het wordt gauw beschouwd als te persoonlijk….’
Hun aanpak draagt bij aan een positief zelfbeeld van jongeren en een plezierige beleving van seks, meldt Het Parool.
WIPSITE richt zich op een brede doelgroep van 12 tot 30 jaar. De belangrijke basisthema’s als SOA’s en anticonceptie komen hierbij aan bod, maar ook voor de oudere doelgroep valt er wellicht iets te leren.
Zo kun je via animaties leren hoe je lekker kunt beffen, aftrekken of zoenen. Het wil een een on- en offline platform zijn, waar mensen op hun gemak ronddwalen en ontdekken.
Op 17 maart gaat de website online en tegelijkertijd is er een bijbehorende expositie in Melkweg Expo.  Tijdens de opening zijn het niet alleen de filmpjes en tekeningen waar je van kan leren: seksshop Mail & Female verzorgt namelijk een aftrekcursus. 
Niemand is te oud om te leren, dus iedereen binnen en buiten de doelgroep van 12-30 jaar is welkom. 

WIPSITE from voordekunst on Vimeo.

Lees ook:Het vak PORNO op het lesrooster

Lees ook:Workshop aftrekken in Amsterdam: nog 3 plekken vrij!

Lees ook:Black Canary Barbie: stoer of slet?

Lees ook:Allochtone jongens ontbreekt het aan kennis over seks

Lees ook:Cursus ‘Aftrekken voor vrouwen’ (Bridget Maasland ging je voor!)

Geef een reactie