We vinden het orgasme van de ander belangrijker dan van onszelf

Wij Nederlanders zijn best een sociaal volkje. Ook tussen de lakens.
Want alle stoere verhalen ten spijt: tijdens de seks bekommeren zowel mannen als vrouwen zich meer om het orgasme van hun partner dan over het feit of ze zelf klaar zullen komen…..
Dit blijkt uit een internationale enquête van C-dating, die bemiddelt in seksafspraakjes. Zij ondervroegen vorig jaar hun bezoekers in Nederland, België, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Zweden en Zwitserland naar hun seksuele interesses en gedrag. In totaal deden 5760 mensen mee.
71% van de Nederlanders vindt het tijdens de seks belangrijker dat zijn of haar partner een hoogtepunt heeft dan zijzelf. Daarmee zijn ‘wij’ verreweg de meest bezorgde bedgenoten als het om de ander gaat.
Opvallend is verder dat mannen veel meer belang hechten aan het bevredigen van de sekspartner dan andersom. Zo verkiest wereldwijd 76% van de mannen haar hoogtepunt; andersom bij de vrouwen is dit 55%.
“Een orgasme bereiken tijdens het vrijen, is voor mannen makkelijker dan voor vrouwen. Dat ze het dus nog belangrijker vinden om haar te bevredigen, zal daar mee te maken hebben,’ aldus Aude Creveau, Senior PR Manager van de site.
De helft van alle internationale ondervraagden heeft weleens een casual date of seksrelatie en 17% gebruikt daarvoor het internet.

Lees ook:Vrouwengekreun geen voorspeller van haar orgasme, maar wel van het ZIJNE

Lees ook:E is niets mis mee dat vrouwen hun orgasme faken

Lees ook:De helft van de NL vrouwen kan haar orgasme uitstekend acteren

Lees ook:Waarom mannen ook weleens een orgasme ‘faken’

Lees ook:Een kwart vindt dat ze bij seks altijd moeten klaarkomen

Geef een reactie