Verstandelijk gehandicapten verplicht aan de (prik-)pil?

Ouders met verstandelijke beperking die niet voor hun kinderen kunnen zorgen, zouden gedwongen moeten worden tot anticonceptie……
Dat vindt 62% van de mensen die deelnamen aan een enquête die Rondom 10 uitvoerde en waaraan het tv-programma vanavond aandacht besteedt.
Via o.a. enkele vakbonden benaderde het programma 900 mensen die beroepshalve te maken hebben met het begeleiden van licht verstandelijke beperkte ouders en/of hun kinderen.
De meerderheid van de ondervraagden vindt dat er wettelijke maatregelen moeten komen om gedwongen anticonceptie bij deze groep mogelijk te maken. Deze ouders zouden sowieso ontmoedigd moeten worden om kinderen te nemen, vindt 66%.
Vrijwel iedereen, 96%, vindt dat ouders van wie bewezen is dat ze niet voor hun kinderen kunnen zorgen, ontmoedigd moeten worden om nog een kind te verwekken.
Ongeveer 57% denkt dat een kind schade ondervindt van het opgroeien in een gezin met licht verstandelijk gehandicapte ouders. Veruit de meesten zeggen dat deze ouders altijd steun nodig zullen hebben bij de opvoeding van hun kinderen.
‘Rondom 10′, zaterdag 27 maart om 21.20 uur bij de NCRV op Nederland 2.

Lees ook:De dubbele moraal van de USA: meerendeel huidige ouders geeft kids geen seksuele voorlichting

Lees ook:Praat met je kind over porno voordat internet dat doet!

Lees ook:Meer openheid over verstandelijk gehandicapten over seks

Lees ook:Zeker 400 mensen seksueel misbruikt in Nederlandse zorginstellingen

Lees ook:2015: een kwart van de ouders spreekt niet over seks!

Geef een reactie