Als de nood het hoogst is, is de seksstaking nabij

Activistes in het West-Afrikaanse Togo hebben aangekondigd dat vrouwen vanaf afgelopen maandag een week lang in ‘seksstaking’ zijn. Daarmee willen ze de druk opvoeren op president Faure Gnassingbé om af te treden.
Advocate Isabelle Ameganvi van het Collectief Redt Togo betoogt dat de seksstaking de mannen moet aanzetten zich meer in te spannen om van het foute regime af te komen………
Ameganvi zei het voorbeeld te volgen van vrouwen die 10 jaar geleden in de burgeroorlog in Liberia seks weigerden om zodoende campagne voor de vrede te voeren.
De seksstakingen zijn in sommige landen geen vreemd begrip en kennen zeker successen. Zo werd in 2009 in Kenia een seksstaking gehouden, omdat ze wilden dat de oppositie en de regering samen gingen werken. En in 2011 werd er in de Filipijnen gestaakt tegen geweld in het land.
Seksstakingen stammen al uit de Oudheid. Toen Griekse vrouwen de oorlog van hun mannen zat waren, hielden ze een Lysistrata, wat benen bij elkaar betekent. Het leidde tot een hoop ruzies thuis, maar ook tot het eind van de Peloponnesische oorlog.
Daarop geïnspireerd hielden vrouwen van Columbiaanse bendeleden in 2006 een staking van de gekruiste benen en zworen ze de seks op te geven tot hun partners het geweld opgaven. Het werkte. De moordcijfers waren nog nooit zo laag geweest door een daling van 26%.
Toen in 2011 de Belgische kabinetsformatie maar niet lukte, riep gyneacologe en politica Marleen Temmerman de Belgische vrouwen eveneens op de benen bij elkaar te houden tot er een nieuwe regering was. Maar daar was jammerlijk weinig bijval voor.
Lysistrata, benen bij elkaar houden, is zelfs een thema op Broadway!

Lees ook:Oproep tot seksstaking in België is wereldnieuws

Lees ook:Columbiaanse vrouwen houden seksstaking voor betere wegen

Lees ook:Belgische vrouwen: houdt de benen bij elkaar!

Lees ook:Oekraïense vrouwen neuken niet meer met Russen

Lees ook:Sekstaboes made in China

Geef een reactie