Groomers zijn digitale kinderlokkers

Vandaag werd bekend dat Frank R. uit Cuijk 295 meisjes zou hebben aangezet tot het verrichten van seksuele handelingen via sociale media.
Voor een webcam moesten de meisjes zichzelf betasten. Hij zou ook 11 meisjes hebben misbruikt bij een ontmoeting, bevestigt de politie. Van de handelingen maakte de man opnames.
Het benaderen van kinderen op internet om seks heet grooming……
Daarover bericht de NOS.
Tijdens het contact doet een volwassene zich voor als een minderjarige en stuurt aan op seksuele handelingen.
De slachtoffers van de man uit Cuijk zijn tussen de 10 en 17 jaar oud, de leeftijdscategorie waarin veel slachtoffers van grooming vallen. Volgens een onderzoek van platform Digibewust heeft tweederde van de jongeren onder de 16 afgelopen jaar wel eens slechte ervaringen op internet gehad.
Digibewust, dat door de overheid wordt ondersteund, schrijft dat digitaal pesten vorig jaar nog boven aan de lijst van nare ervaringen stond. Nu is dat het benaderd worden door een onbekende.
Er worden steeds meer zedenrechercheurs ingezet tegen grooming, vertelde commissaris Van Kleef van de Nationale Politie in augustus al aan de NOS. Volgens Van Kleef zijn ouders en kinderen te naïef en zich te weinig bewust van de risico’s.
“Via internet weet een digitale kinderlokker het kind in te palmen. Langzaam wint hij het vertrouwen en zegt dingen als “dat is helemaal niet zo gek”, en “trek maar ‘s uit”. Als een kind daar dan mee op wil houden, legt van Kleef uit, wordt gedreigd met het online zetten van de opgenomen beelden.
De opbouw van de gesprekken wordt naarmate de band groeit steeds intiemer, zegt Jules Mulder, behandelaar bij de forensische polikliniek de Waag en initiatiefnemer van de anonieme telefonische hulplijn ‘Stop it Now. “De volwassene heeft de regie en het kind raakt onder de indruk. Een groomer heeft veel verstand van manipuleren.”
Hij raadt ouders aan vooral met hun kinderen te praten. “Praat over wat ze doen op internet, en waarschuw ze voor contact met onbekenden.”

Lees ook:Pijpen zien pubermeiden niet als seks, maar als een ruilmiddel

Lees ook:Nederland in shock van internet-pedo Frank R.

Lees ook:Een seks-chat met een minderjarige eindigt in de cel

Lees ook:Seks-fantasieën tiener-jongens en -meiden bijna gelijk

Lees ook:Prostitutie 2.0.: jongeren worden gechanteerd tot seks

Geef een reactie