Steeds meer ‘plofborsten’

De afgelopen 4 jaren heeft het aantal complicaties na een borstvergroting zich verdrievoudigd.
Niet alleen zorgen ziekenhuisbacteriën er steeds vaker voor dat de boel in plaats van mooier er gehavend komt uit te zien, ook het vulsel ~van water of silliconen~ wil nog weleens gaan lekken of uit elkaar springen.
We spreken dan van plofborsten……..
Dat blijkt uit cijfermateriaal waarop The Sun de hand heeft weten te leggen.
In 2010 werden 206 ‘boobjob disasters’ gemeld en bij 153 van deze complicaties ging het om gescheurde of gebarsten borstimplantaten. Dat in tegenstelling tot 2006, waar ‘maar’ 73 probleemgevallen waren.
Experts geven het zogenaamde ‘Jordan Syndroom’ de schuld, uiteraard genoemd naar borstenkongin Jordan, oftewel: Katie Price. (zie foto) Het gaat uiteraard om de trend dat vrouwen steeds grotere borsten willen en ook nog de ene borstvergroting na de andere ondergaan.
Ze zetten hun gezondheid op het spel met te grote implantaten en kiezen bovendien vaak voor goedkope klinieken in Aziatische landen, waar minder contrôle is.
Gerenommeerd plastisch chirurg, Douglas McGeorge verwijt vooral glamourmodellen het hypen van zulke oversized borsten. “Hoe groter de borstimplantaten, hoe groter de problemen”, vat hij samen.

Lees ook:Kauw je borsten wat cupjes groter

Lees ook:Wrijven met aubergines voor grotere borsten

Lees ook:Het grote borsten – effect

Lees ook:Er is veel aan de hand in grote borsten-land!

Lees ook:In Nederland is een ‘grote borsten explosie’ gaande

Geef een reactie