Seks op het lesrooster van middelbare scholen

Seks is een vak en er kleven veel geestelijke en lichamelijke risico’s aan. Dat vindt gelukkig ook de Amsterdamse stadsraad.
Zeker met het toenemend aantal loverboys op dit moment is het noodzakelijk meisjes, maar ook jongens, sekslessen te gaan geven.
Voor dit projekt wordt vraagbaak Moma afgestoft. Zij het dan in een virtuele versie anno 2011…….
Dat meldt AT5.
Amsterdamse scholen gaan les geven in seks en relaties om te voorkomen dat loverboys meer slachtoffers onder jonge meisjes maken. Ook lanceert de gemeente een website, ‘virtuele Mona’, waar meisjes anoniem vragen over seks kunnen stellen.
Dat zegt wethouder Eric van den Burg (VVD) in de Telegraaf. “De politie dweilt, wij moeten ervoor zorgen dat de kraan dichtgaat. De GGD gaat de sekslessen geven op scholen om duidelijk te maken wat normaal is en hoe je loverboys herkent.
De kennis van jonge meisjes is vaak onthutsend slecht als het gaat om seks en relaties. Er wordt gedacht dat het normaal is dat je vriendje seks afdwingt omdat-ie je geld heeft geleend.”
Virtuele Mona, vernoemd naar een brievenrubriek van roddelblad Story, wordt een website waar deskundigen op het gebied van seks en relaties vragen beantwoorden. Die vragen kunnen anoniem gesteld worden en zijn ook bedoeld voor meisjes uit de rest van Nederland.

Lees ook:Zwolle en Overijssel pakken loverboys aan

Lees ook:Loverboys heten voortaan gewoon pooierboys

Lees ook:Kent u deze loverboy?

Lees ook:Porno moet op het lesrooster van middelbare scholen komen

Lees ook:De Mona Lisa: naakt, zoals ze ooit bedoeld was

Geef een reactie