Marc de Hond over seks op wielen

Marc de Hond stond afgelopen seizoenen met o.a. Howard Komproe in het theater met ‘Lulverhalen’, een mannelijke reactie op de broemde ‘Vaginamonologen’ van Eve Ensler. Daarin spraken de heren zeer open en vrijmoedig over hun jongeheer en wat ze daar al dan niet mee doen.
Dit seizoen speelt hij ‘Scherven’ en ook daarin is hij open over zijn seksuele ervaringen als zijnde een man in een rolstoel. ”En seks zonder condoom, hè. Want wie heeft er nou én een dwarslaesie én een soa…
Dat hij geen dooie diender is, bewijst zijn leven wel en de affiche van zijn nieuwe theatervoorstelling, waarop een wulpse dame zich tegen hem aan vleidt
Daarin vertelt Marc de Hond over zijn leven voor en na de dwarslaesie. Die liep hij in 2003 op als gevolg van een medische misser: bij het verwijderen van een tumor in zijn ruggenwervel bleef een bloeding onopgemerkt.
Hoe hard mag je lachen om iemand in een rolstoel? Heel hard, vindt Marc de Hond. Bovendien heeft je rollend voortbewegen ook zo zijn voordelen. “Je hebt namelijk het perfecte excuus om niet mee te hoeven doen in gênante polonaises, je parkeert je auto overal gratis en hebt altijd de beste plek bij concerten ook al kom je als laatste binnen. Je hoeft nooit te zoeken naar een openingszin (kun je mij even helpen met …?) en vooral denken alle meisjes dat je heel onschuldig bent.”
De Hond wil tonen dat de mens heel goed in staat is om met tegenslag om te gaan. “Een troostende gedachte. Bovendien ben ik een groot deel van mijn leven zeer gelukkig. Ik heb dingen gedaan die ik anders nooit had gekund: spelen in het Nederlands rolstoelbasketbalteam, een boek geschreven, Kracht, over mijn revalidatie. En op het podium als theatermaker” aldus De Hond vandaag in het Algemeen Dagblad.

Lees ook:Marc de Hond in LUL-verhalen open over dwarslaesie en seks

Lees ook:Prikkelende plekken: royale Marc van der Linden wil seks in de bosjes

Lees ook:Dwarsleasie patiënten die de seks weer voelen

Lees ook:Een orgasme dat je uit je duim zuigt…

Lees ook:Ook vrouwen die in een rolstoel zitten, willen seks

Geef een reactie