Uiteenlopende reacties op kutnummer van Haags Straatnieuws

Straatnieuws ontvangt zeer wisselende reacties op hun zomer-editie, ‘Viva la Vulva’.
Vorige week bracht de krant een zogenoemde ‘kutnummer‘uit.
“Platvloers, confronterend en interessant zijn zomaar een paar reacties die we binnenkrijgen”…..
Aldus redacteur Tanya van der Spek tegen Omroep West.
De negatieve reacties in de mailbox gaan vooral over dat het te confronterend zou zijn voor kinderen.
“Mensen mailen dat Straatnieuws op tafels ligt waar ook kinderen makkelijk bij kunnen. Zij vinden het platvloers dat wij een voorpagina hebben met een kutcake, een muffin in de vorm van een vagina”, legt Van der Spek uit. “Terwijl er wel gewaarschuwd wordt op de voorpagina met een Kijkwijzerteken.”
Toch komen er ook veel positieve mails binnen, onder andere van een vrouwelijke huisarts. “Zij mailde me dat haar man net het stuk over beffen aan het lezen was en dat ze hoopte dat haar man er iets van zou leren”, aldus Van der Spek lachend. “Ook mailen mensen dat ze het taboedoorbrekend vinden en geven ons daar complimenten voor.”
Sommige verkopers van Straatnieuws laten weten dat ze zich iets terughoudender opstellen op straat. “Ze generen zich als ze met de krant staan en er vrouwen met kinderen langs lopen”, legt de redacteur uit.
“En dat is misschien niet eens heel gek, aangezien het vaak mannen zijn die de krant verkopen. Een krant waar nu dus een vagina op staat.”
Toch vinden de verkopers ook hier wel een oplossing voor. “Ze houden hun pasje voor de kutcake of vouwen de krant op een gunstige manier.”
Volgens de distributiepunten worden er niet meer edities dan normaal verkocht. “Maar de krant is pas een week uit en dit is wel echt een week waarin veel mensen weg zijn, dus het aantal kan nog stijgen.”

Lees ook:Loverboys zijn vet verkeerd

Lees ook:Schapen tegen seks op het strand

Lees ook:Orgie als bonus voor de 100 beste verkopers verzekeringsbedrijf

Lees ook:Zieke Japanse seksmanga’s aan banden gelegd

Lees ook:‘Beffen is belangrijker dan pijpen’

Geef een reactie