Voor het eerst in de geschiedenis der mensheid bestaan er seksverslaafde vrouwen

Al eerder berichtten we u van seks.blog over het toenemend aantal vrouwen dat seksverslaafd raakt.
Een paar jaar terug kwamen er cijfers uit de VS die moesten aantonen dat1 op de 3 seksverslaafden van de vrouwelijke kunne is.
Iets wat velen zich maar moeilijk kunnen voorstellen.
Natuurlijk is het begrip nymfomane altijd intrigerend geweest. Een vrouw die zogenaamd nooit genoeg kreeg van seks, maar zij was altijd dienstbaar aan en afhankelijk van mannen.
Daar is met de emancipatie van de vrouw en de komst van het internet veel aan veranderd……….
Hoe en wat werkt het dan bij vrouwen? Allereerst blijken seksverslaafde vrouwen urenlang naar online porno te kijken of zijn ze via internet op zoek naar seksavontuurtjes.
Sommigen fantaseren over seks in het openbaar, anderen struinen uitgaansgelegenheden af op zoek naar casual sex. Net als bij andere verslavingen bouwt men tolerantie op: er is steeds meer nodig om de kick te verkrijgen.
Vrouwen gaan daardoor steeds riskantere dingen ondernemen. De omvang van de problematiek seksverslaving bij vrouwen is waarschijnlijk groter dan die bij mannen. “Het is wellicht de grootste verandering op seksueel gebied sinds het menselijk bestaan”, zegt seksverlaafde-expert Dr Patrick Carmes in ‘The Vancouver Sun’. Maar anderen staan sceptisch tegenover de plotselinge aandacht voor dit fenomeen.
Schaamte weerhoudt veel vrouwen om hulp te zoeken. De maatschappij staat ook negatiever tegenover seksueel actieve vrouwen dan mannen. Dan ben je al gauw een ‘slet’ of een ‘hoer’, in plaats van gevierd en stoer zoals bij mannen.
Wat en wie bepaalt wanneer de grens van ‘normaal’ wordt overschreden en men dus te maken heeft met een verslaving, lees: afwijking? Toch wordt de ‘hyperseksuele stoornis’ genomineerd in de volgende editie van de ‘Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders’, de zogenaamde DSM V, die 2013 gepubliceerd wordt.

Lees ook:Duizenden NL mannen worden via webcamseks afgeperst

Lees ook:Wees gerust: Nederlandse jongeren zijn heus preuts!

Lees ook:Booty Call: dat is ‘ik wil met je naar bed’, maar dan verpakt

Lees ook:Steeds meer vrouwen zijn seks-surfers

Lees ook:DOCU SLETVREES?: man is stoer, vrouw is hoer

Geef een reactie