Facebook verwijdert naakte PSP-poster van 40 jaar oud

Facebook verwijderde gisteren een politieke prent met een naakte vrouw erop. De 40 jaar oude foto is in strijd met de regels van de social media website………
Het gaat om een beroemde poster van de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) uit 1971 waarop een naakte vrouw in een weiland te zien is. De afbeelding stond op de Facebook-pagina van het themakanaal Geschiedenis 24.
De VPRO, die verantwoordelijk is voor het Geschiedeniskanaal, meldt dat Facebook een artik l over de poster van de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP) heeft weggehaald omdat de pagina ‘de Verklaring van rechten en verantwoordelijkheden van Facebook schendt.
GroenLinks, waarin de PSP is opgegaan, noemt het jammer dat Facebook de geschiedenis van de partij niet wil laten zien. De socialmedia-site, die geen blote borsten en geslachtsdelen toestaat, haalde eerder het nieuws door foto’s te verwijderen van vrouwen die hun baby de borst geven. Ook haalde de site een foto weg van twee zoenende mannen. Voor die laatste actie zijn (gelukkig!) excuses gemaakt.
Een woordvoerder van Facebook bevestigt dat de pagina met de poster is verwijderd vanwege de naakte vrouw. De netwerksite ziet de poster als aanstootgevend materiaal. “Dat het om een historische afbeelding gaat, maakt niet zo veel uit.”

Lees ook:Spaanse politica zet haar borsten in als ’2 grote argumenten’

Lees ook:Politiek Kim Holland: samen naaien, gezellig wippen en flink kezen

Lees ook:Schaamteloze mannenpakken-reclame valt fout bij Facebook

Lees ook:Facebook ziet geen verschil tussen tieten en ellebogen

Lees ook:Omstreden naaktfoto Brooke Shields van expo verwijderd

Geef een reactie