In een verpleeghuis is het lastiger seks hebben dan in de bajes

Het libido wordt wellicht minder met het klimmen der jaren, maar bij redelijk gezonde ouderen sterft de seks niet. Of met hun oude lieve, vertrouwde partner of met een nieuw lief is het nog steeds heerlijk toeven tussen de lakens.
In veel gevallen is het verpleeghuis: einde seks. Partners wonnen dan immers heel vaak niet meer samen en ook op bezoek is het lastiger dan in de gevangenis tijd en plek voor 2 te vinden. Zo hoorde ik laatst van een ervaringsdeskundige……
Daarom houdt TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) vandaag het symposium ‘Het blijft iets moois’ voor 800 van hun medewerkers en vrijwilligers in de ouderenzorg.
“Wij willen het thema bespreekbaar maken”, zeggen geestelijk verzorger Marielle Vlasblom en coördinator Karla Pullen van TMZ in TUBANTIA.
“Bij wijze van spreken hoeveel plakjes kaas iemand op de boterham wil, komt nog aan de orde. Maar iets wezenlijks als seksualiteit en intimiteit is geen standaardonderwerp bij de intake”, aldus Pullen.
Vandaag wordt o.a. besproken hoe personeel ruimte kan bieden aan een seksueel actief leven. Om de seks zelf gaat het vaak niet eens, maar wel om knuffelen, elkaar vasthouden of tegen elkaar aan liggen.

Lees ook:Op de wc pas broek uit en praten over seks

Lees ook:Kaaskoppen lusten er wel pap van

Lees ook:Vreemde fetish: de Zwitserse kaas pervert

Lees ook:Italianen boos over Parmezaanse porno-kaas

Lees ook:De kringloop sexshop

Geef een reactie