Christine le Duc krijgt boete voor gratis handboeien bij ‘Vijftig tinten grijs’

Erotiekketen Christine le Duc krijgt een boete van €15.000, omdat het bijna gratis handboeien weg gaf bij de aankoop van de complete trilogie ‘Vijftig tinten grijs’.
De kinky accessoires werden in combinatie met de 3 boeken aangeboden voor een meerprijs van 9 cent.
Deze vorm van klanten verleiden mag niet……
Zo ordeelt het Commissariaat voor de Media.
“Door deze handboeien bij gelijktijdige verkoop van de boeken voor €0,09 te verkopen, verstrekt Christine le Duc bij verkoop van de boeken een geldelijk voordeel”, zo luidt het besluit.
De wet op de vaste boekenprijs bepaalt dat boeken moeten worden verkocht voor de prijs die de uitgever aan het Commisariaat heeft gemeld. Bij de ‘Vijftig tinten’-trilogie (‘Vijftig tinten grijs’, ‘Vijftig tinten donkerder’ en ‘Vijftig tinten vrij) zou dit bedrag op €39,90 liggen.
Het is niet bekend hoeveel boeken Christine le Duc heeft verkocht door de actie. Het bedrijf zegt zich niet bewust te zijn geweest van de overtreding en noemt de hoogte van de boete ‘zeer fors’.
Marc Koster, directeur omnichannel van moederbedrijf Beate Uhse:
“We respecteren deze boeiende uitspraak van het Commissariaat voor de Media uiteraard, maar vinden de boete aan de hoge kant voor een onschuldige actie als dit. We geven onze klanten graag cadeautjes en zijn ons er nooit van bewust geweest daarmee de wet te overtreden. Boeken zijn nu eenmaal niet onze specialiteit.”

Lees ook:Kringloopwinkels kunnen muren bouwen met ‘Vijftig tinten grijs’

Lees ook:Literaire porna verkoopt als een tiet!

Lees ook:ADV: ‘Vijftig tinten grijs’, nu met de seksspeeltjes.

Lees ook:Lezeressen ‘Vijftig tinten grijs’ kopen massaal sekswinkels leeg

Lees ook:Verkoop van boeken daalt, maar blijft nog overeind door seks

Geef een reactie