Christelijke partijen afwezig bij seksles Goedele Liekens in Tweede Kamer

De internationaal bekende seksuologe Goedel leikens was vandaag op initiatief van kenniscentrum seksualiteit Rutgers in de Tweede Kamer gekomen om ervoor te pleiten dat Nederland vooral koploper blijft met seksuele educatie voor kinderen.
Wat haar betreft begint dat zelfs al in de kleuterklas. En dat deed ze door ook de Kamerleden zelf aan een lesje te onderwerpen. Van vrijwel alle partijen waren er Kamerleden aanwezig, behalve van de christelijke partijen……
Het CDA was naar eigen zeggen verhinderd, ChristenUnie en SGP lieten weten er niet zoveel behoefte aan te hebben.
Tot teleurstelling van Liekens: “Het gaat niet alleen maar over penissen en vagina’s, zoals ze misschien dachten. Maar ook over relaties en weerbaarheid. Juist daarom is voorlichting zo belangrijk.”
Zo moesten de Kamerleden met groene en rode kaarten reageren op stellingen over seksualiteit. Zoals: ‘meiden hebben net zo vaak zin in seks als jongens’. Prompt staken alle mannelijke parlementariërs de groene kaart omhoog, samen met D66-Kamerlid Pia Dijkstra. De rest van de vrouwen hield het bij een rode kaart.
De Kamerleden wilden op hun beurt vooral weten hoe Nederlandse scholen het beste om kunnen gaan met seksuele voorlichting. „Niet iedere docent is een ’dokter Corrie’”, merkte bijvoorbeeld PVV-Kamerlid Beertema op. „Dus niet iedere docent doet dat even handig. En hoe ga je om met culturele verschillen?”
Volgens Liekens is het vooral belangrijk dat ook de ouders bij de invulling van de seksuele educatie betrokken worden, bijvoorbeeld in een vergadering met de schoolleiding. „Want het is nooit de bedoeling dat bepaalde opvattingen worden doorgedrukt. En dat is toch de angst die vaak nog bij schooldirecties speelt.”

Lees ook:Het Orgasme van Goedele Liekens

Lees ook:Maarssense docent ontslagen omdat hij porno keek tijdens surveilleren

Lees ook:Socialistische Belgische partijen willen minimum leeftijd voor seks naar 14 jaar

Lees ook:Hoe zit het in Nederland met ‘Seks onder je 25e’?

Lees ook:Goedele Liekens: ‘Het zijn de Olympische Penisspelen niet’

Geef een reactie