Art-director Playboy klapt uit de school met ‘Behind the scenes’-boek

‘De man met de mooiste baan van Nederland’, wordt hij momenteel in de media genoemd.
De afgelopen 7 jaar was de 40-jarige Patrick van Dam art-director voor Playboy.
Voor Neerlands grootste blootblad castte hij de vrouwen, zorgde hij dat ze ‘er goed bij lagen’ en regisseerde hij de fotoshoots……….
In zijn boek ‘Playboy Behind The Scenes’ vertellen foto’s die Van Dam tijdens shoots maakte hoe het er achter de schermen bij een naaktfotosessie aan toe gaat.
Zo zijn er kiekjes te zien waarop de styliste wijdbeens boven een blootmodel staat om haar ketting nog even netjes te leggen. Of een snapshot van een derrière en in simpele canvasschoentjes gestoken voeten die uit een busje steken.
Of wat te denken van dat plaatje waarin wel heel duidelijk het sneetje van de borstvergroting te zien is? Allemaal zaken die je niet zult zien als je Playboy doorbladert.
Het 220 pagina’s tellende boek laat niet alleen grappige (handig, zo’n opblaasdolfijn), vreemde (even de tepels hardmaken met een koelelement) en soms absurde (spannend, zo’n plastic emmertje in het water omdat anders de borsten van het meisje niet boven het water uitkomen) situaties backstage zien, het laat ook zien dat die begerenswaardige baan ook hard werken is. Lange dagen, vroeg opstaan, wachten op de juiste omstandigheden. En om elf uur ’s avonds naar bed, want iedereen moet gefocust zijn.
De meestbesproken Nederlandse shoot allertijden, die met Patricia Paay 2 jaar geleden kan hij zich ook nog levendig voor de geest halen, vertelt Patrick in Sp!ts. “Het is toch een raar idee dat daar iemand ligt die je moeder had kunnen zijn. In het begin had ik ook moeite met haar als keuze. Het kan ook afbreuk doen aan het merk. Ze is een ontzettende flirtpoes, gedraagt zich als een jonge meid. Ze is sexy. Ik had verwacht dat ze sterallures zou hebben, maar ze was waanzinnig relaxed, professioneel en wist precies wat haar sexy blik was.”
Het moment dat de badjas uitging, was het spannendste. “Je durft niet te kijken en toch ben je benieuwd. Want in het verleden hebben we ook wel eens BN’ers gehad die hun bloesje uitdeden en dat je dacht: hoe gaan we hier nog iets moois van maken? Wie? Nee, dat zeg ik niet.”

Lees ook:Patricia Paay gaat te ver!

Lees ook:Poetin vraagt playmate in parlement

Lees ook:Zo moeder, zo dochter: Christina Curry naakt voor Playboy

Lees ook:Christina Curry volgt moeder Paay met Playboy – shoot

Lees ook:Playboy schudt lezers wakker met lesbo-editie

Geef een reactie