Viva-gigolo en Linda-cadeautje Ramon schrijft zijn ware verhaal

Frank de Bruyn, een onzekere puber met minderwaardigheidscomplexen gaat na een bewogen leven met o.a. omzwervingen als model en als croupier in de sexbusiness aan de slag.
De alleenstaande vader die als croupier in het Holland Casino werkt komt toevalligerwijs tussen de lakens van een vrouw terecht die bereid is hem daarvoor te betalen. Het lijkt bij die eerste ontmoeting te blijven.
Wanneer Frank later een relatie krijgt met een prostituee gaat er een wereld voor hem open. Zij neemt hem aan de hand in een wereld die hem onbekend is. Zij is degene die hem voorstelt om als gigolo aan het werk te gaan. Alhoewel hij eerst nog tegenstribbelt, gaat hij later toch overstag.
In Nederland werd Frank vooral bekend als gigolo-columnist voor VIVA. Wekelijks schreef hij onder zijn werknaam Ramon over zijn belevenissen in zijn bijzondere beroep. Ook was hij 1 van de veelbesproken gigolo’s die door magazine LINDA als een prijs werden weg gegeven.
Het lijkt hem voor de wind te gaan, maar hij ontdekt dat zo’n leven lang niet zo glamorous is als het lijkt en het tij keert. In november 2011 vliegt Ramon naar Peru om 2 cliëntes te plezieren, maar op de terugvlucht via Rome gaat het mis. Er wordt een halve kilo cocaïne in zijn handbagage gevonden en hij gaat voor 3 jaar de cel in Italië.
Frank ziet verschillende Italiaanse gevangenissen van de binnenkant. De omstandigheden zijn erbarmelijk. “Het is mensonterend. We zaten in een veel te kleine ruimte. In de hoek had je een plaat met een gat in de grond. Je hebt jarenlang gehurkt gezeten. Je wordt daar ziek”, meldde hij vorig jaar bij zijn vrijlating bij het RTL Nieuws.
Over het boek zegt hij:
Het is mijn verhaal en wellicht anders dan van andere gigolo’s wereldwijd ervaren. Zij vertoeven wellicht in de rijkere streken dezer aarde. Maar Ramon, zoals mijn alter-ego heette, was meer de poldergigolo van de lagere landen. De Nederlandse gigolo’s hebben het natuurlijk heel anders dan de mannen in Monaco! En al heb ik veel leuke verhalen te vertellen en bizarre dingen meegemaakt, een ding wil ik de lezers toch graag onthullen; Niets is wat het lijkt.’ –

Lees ook:Wanneer bestelt een vrouw een gigolo?

Lees ook:Anouk doet niet moeilijk over een gigolo

Lees ook:Gigolo’s op de Wallen: wel kijken, niet kopen

Lees ook:Gigolo’s: de meesters van het verleiden

Lees ook:Isa Hoes doet gigolo

Geef een reactie