De dodelijke kick van ‘breathplay’, oftewel wurgseks

Middelbare scholen in Friesland maken zich zorgen om een toenemend aantal jongeren dat een gevaarlijk ‘stikspel’ speelt. Leerlingen zouden elkaar verstikken om een euforisch gevoel te krijgen zonder dat er drugs worden ingenomen.
Dat schrijft de Leeuwarder Courant.
Scholen in Drachten en Heerenveen hebben bij Jeugdhulp Friesland aan de bel getrokken over het gevaarlijke spel. Hulpverleners vrezen dat het een rage gaat worden. Wereldwijd heeft dit spel al meerdere slachtoffers geëist.
Bij seks wordt het ook veel toegepast.
Auto-erotische asfyxie wordt het officieel genoemd, maar in de volksmond heet het wurgseks. Een uiterst riskante vorm van seks waarbij de eigen keel of die van de partner wordt dichtgeknepen. Doordat de zuurstoftoevoer naar de hersenen wordt verhinderd, wordt naar verluid de intensiteit van een orgasme versterkt.
In Nederland vallen tientallen doden per jaar, schatten experts.

Als een geliefde door wurgseks overlijdt, schamen de nabestaanden zich dan ook vaak. “Ze noemen het dan vaak zelfmoord. Zo wordt de echte doodsoorzaak niet duidelijk.”
Het CBS meldde in 2014 dat er in de 5 jaar ervoor in ieder geval 49 personen door auto-erotische verstikking zijn omgekomen. In 2013 waren het er 13. Duidelijk is in ieder geval dat mannen veel vaker aan wurgseks doen dan vrouwen.
Ons advies: doe het niet en probeer het zeker niet zomaar even uit!

Lees ook:Vreemde fetish: wurgseks

Lees ook:Veemde fetish: 12 jaar cel voor dodelijke wurgseks

Lees ook:Bijna niemand ruilt Grand Theft Auto met seks in voor kuise versie

Lees ook:Vreemde Fetish: BBC-presentator Digby dood door wurgseks

Lees ook:Shock Doc: wurgseks

Geef een reactie