Jongelui: ‘Ga eens neuken!’

‘Die kinderen van tegenwoordig. Ze hotseflotsen er maar een eind op los’. Dat is wat bijkans elke generatie beweert over de jongeren. Tot nu dan. Recente studies tonen aan dat jongeren steeds minder seks hebben.
Onderzoek wijst uit dat Millennials (tussen de 20 en 30 jaar) minder seks hebben dan de Generatie X en de Babyboomers. Het gaat volgens de wetenschap zelfs zo slecht met ons seksleven, dat 15% van de jongvolwassenen tussen de 20 en 24 jaar nog nooit een seksuele relatie had. Dat was bij de generatie van hun ouders maar 6%.
Volgens de Amerikaanse professor Ryne Sherman, auteur van ‘Decline in Sexual Frequency Among American Adults’ komt ht door de veranderingen in de moderne cultuur. We zijn teveel online en gaan er te weinig zelf op uit om nieuwe mensen te ontmoeten. En last but not least: “Er komen steeds meer realistische sekspoppen op de markt en er zijn zelfs zeer echt lijkende hologrammen voor in de slaapkamer. Hierdoor hebben we steeds minder mensenlijk contact met elkaar”, aldus Sherman.
Ook de zogenaamde seks- en relatie-apps werken niet mee. “Tinder is handig om iemand te ontmoeten voor casual seks, maar veel jongeren zijn dankzij goede voorlichting zich bewust van de risico’s, zoals SOA’s. Deze generatie is juist niet van de risico’s. Dat zie je ook terug in hun alcoholconsumptie: jongeren drinken steeds minder.”
Volgens Flavia Dos Santos, een Braziliaanse seksuologe, zit het probleem dieper. “Seks is iets algemeens geworden, er zit weinig emotie meer bij.” Volgens haar heeft de westerse wereld afscheid genomen van erotiek.
Zij ziet Tinder als de perfecte afspiegeling van de tijd van nu. Gemaakt voor snelle seks, alleen om behoefte te bevredigen. “Het is bijna te vergelijken met antibiotica als je ziek bent”, aldus Santos.
De professor en seksuologe zijn het over 1 ding eens: het is tijd om de seks weer te vermenselijken. “We moeten erotische momenten leren herwaarderen, dat is wel zo gezond!”

Lees ook:Van seks via Tinder en Grindr krijg je soa’s

Lees ook:Mannen met keiharde erecties leven langer

Lees ook:Waarom jonge mensen van nu minder neuken dan hun ouders

Lees ook:Nieuwste anticonceptiepillen gevaarlijker dan die uit de jaren 70 en 80

Lees ook:Facebook veroorzaakt syfilis

Geef een reactie