Vrouwen hebben vaker ‘sex met de ex’ dan mannen

Er zijn vele redenen waarom mensen nog in bed belanden met iemand die eigenlijk mijnheer of mevrouw hun ex is.
Toch gebeurt het meer dan we denken. En: vrouwen doen het vaker dan mannen……..
Dat blijkt uit een enquête van de erotische webshop Adam and Eve onder 1000 bezoekers. 44% van de ondervraagden had weleens sex met een ex en 54% daarvan is vrouw.
Er werden verschillende redenen aangeven: seks willen met iemand waarbij je je comfortabel voelt (37%), een poging tot verzoening (14%) of wraak (5%).
Volgens therapeute en ‘sexperte’ Kat Van Kirk hoeft dit niet noodzakelijk iets slechts te betekenen: “Bij een ex voel je je vertrouwd en op je gemak. Zolang beide partners hetzelfde doel voor ogen hebben, kan het bevredigend zijn. Het groeit pas scheef als de ene persoon andere motieven heeft dan de andere.”
Sociologe en auteur Sherry Amatenstein geeft in dit verband een niet mis te verstane waarschuwing mee: “Je ziet een auto aankomen en je gaat niet aan de kant. Dat is exact hoe het met sex met je ex werkt.”
Ze waarschuwt in het bijzonder voor seks ter bevestiging. “Het is heel belangrijk om op voorhand je motieven te analyseren, en er niet aan te beginnen met onrealistische verwachtingen.”
Een wel zeer praktisch advies komt van het jaren 90′s-nummer van E-rotic met de glasheldere boodschap: ‘Max don’t have sex with your ex. It will make your life complex.’

Lees ook:TV TIP: 237 motieven om seks te hebben

Lees ook:Vreemde fetish: mannen verkleden zich tot sexy vrouw middels latex pak

Lees ook:Waarom heeft u seks?

Lees ook:Waarom een vrouw seks met je heeft

Lees ook:Seks tegen de kou

Geef een reactie