Seks in de Stad schokt makers

Het is een rare seksuele tijd voor jongeren. Pijpen is geen seks en seks in ruil voor een pakje peuken is anno 2007 heel gewoon. Ik vind dat niet gewoon.
En als het kan zou ik ook graag de gezelligheid weer terug brengen. Niet scoren en niet alleen maar geil, maar Seks Met Stijl.
Ik ben gelukkig niet de enige die hiermee bezig is, zo blijkt uit het boekje dat theatermaker Paul Röttger gaat maken over jongeren en seksualiteit.
Hij noemt de verhalen van jongeren schokkend. Röttger staat met de voorstelling ‘Seks in de Stad’op de planken van Rotterdamse scholen. De acteurs vertellen verhalen over seks aan scholieren.
Leuke en vervelende verhalen: van de eerste kus tot verkrachting. Een tijdje later krijgen de scholieren de kans om hun verhalen te vertellen. Röttger zegt daarover in het AD: “Er is veel meer zorg over en angst voor seksualiteit dan ik had vermoed. En ze kunnen er niet over praten, niet met hun ouders, niet met vrienden, niet op school. Terwijl ze er juist wel over wíllen praten.’’
Groepsverkrachting, pijpen, ruilseks: het is aan de orde van de dag als je de verhalen moet geloven. Eind maart verschijnt er een boekje met 50 verhalen van jongeren. En nu maar hopen dat de discussie losbarst.

Lees ook:Doutzen Kroes vindt penis-lengte maar ‘een beetje’ belangrijk

Lees ook:Millennium-kinderen hebben minder vroeg seks

Lees ook:Sex? Yes Please!

Lees ook:Zou jij slagen voor het sexamen van Goedele Liekens?

Lees ook:Jong aan de porno

Geef een reactie