Keith Richards over Mick Jagger: groot ego en klein piemeltje

Heel gezellig: met elkaar in een wereldband zitten.
Vroeg of laat gaat het altijd mis.
Zo niet de Rolling Stones: de inmiddels bejaarde rockers toeren nog steeds en hebben zelfs al weer nieuwe plannen.
Maar geheel pais en vree is het niet. Keith Richards hangt in zijn autobiografie behoorlijk de vuile was buiten over leadzanger en wereldster Mick Jagger.
Zo weet hij fijntjes te melden dat Jagger maar ‘een kleine’ heeft……………..
De Britse krant The Times publiceerde uittreksels uit de autobiografie ‘Life’ van Richards, die op 26 oktober zal verschijnen in Groot-Brittannië.
Hierin worden geheimen uit de geschiedenis van de Rolling Stones onthuld uit de tijd toen ze een van de meest populaire en invloedrijke bands van de 20e eeuw was.
Richards (66) maakt afrekeningen en stort zijn hart uit over de gespannen relaties die hij had met zanger Mick Jagger (67). Die kreeg van zijn gitarist het koosnaampje ‘uwe majesteit’ of ‘Brenda’.
Richards beschrijft ook hoe Jagger begin jaren ’80 ‘onverdraaglijk’ werd. “Ik had affectie voor hem, maar ik vertoef sinds een 20-tal jaar niet meer in zijn loge. Soms denk ik ‘ik mis mijn vriend. Ik vraag me af: waar is hij?’, schrijft de gitarist.
Richards gaat nog een stapje verder met de ‘dirty details’. In zijn autobiografie weet hij ook te vertellen dat Mick Jagger ‘een hele kleine jongeheer heeft’.
Een detail dat hij te weten gekomen is via zangeres Marianne Faithfull, met wie hij een korte affaire heeft gehad toen zij nog met Mick Jagger was.
Faithfull was niet de enige die Richards ‘stal’ van een van zijn vrienden. Hij onthult in zijn biografie ook hoe hij zijn lief Anita Pallenberg heeft ingepikt van toenmalig co-gitarist Brian Jones tijdens een reis naar Spanje.
Jagger heeft volgens Richards het boek al gelezen en zich niet druk gemaakt. “Ik denk dat het zijn ogen heeft geopend”, zei Richards tegen The Times.

Lees ook:Penisrel Mick & Keith staat nieuwe Stones-tournee in de weg

Lees ook:Mick Jagger heeft wel een grote lul

Lees ook:Jeroen Pauw is een brave borst, Mick Jagger deed ‘het’ met 4000 vrouwen en nog wat mannen

Lees ook:Mick Jagger ‘deed’ 4000 vrouwen, Mick Hucknal ‘deed’ er 1000

Lees ook:Dancing in the street: Mick Jagger & David Bowie waren minnaars

Geef een reactie