Steek em daar niet in en nog 69 andere seksfabeltjes ontkracht

Dr. Aaron Carroll & Dr. Rachel Vreeman van de University of Indiana schreven samen een boek over vaak gehoorde onwaarheden omtrent seks.
In ‘Don’t Put That in There!: And 69 Other Sex Myths Debunked’ komen ze tot de conclusie dat vele zaken die voor waar worden aangenomen gewoonweg geen steek houden.
In onderstaand filmpje kraakt Dr. Aaron Carroll al vast 20 van die harde seksonzin-noten:

Op Vox ontkrachten ze alvast een paar van deze onzinnigheden
1. MANNEN WILLEN VAKER

Carroll: “Het idee dat mannen geobsedeerd zijn door seks en vrouwen vooral niet, is pertinent onjuist. Volgens studies denkt de helft van alle mannen dagelijks niét aan seks en hebben jonge mannen minder seks dan wordt aangenomen. 51% van de mannelijke singles tussen de 18 en 24 jaar hadden het afgelopen jaar geen seks, tegenover 57% van de vrouwen uit dezelfde leeftijdsgroep.
2: AFRODISIACA

Er bestaat wel een soort van placebo-effect. Als mensen denken dat ze van bepaald voedsel opgewonden worden, wordt het aannemelijker dat dit ook gebeurt. Er zijn echter geen studies die bevestigen dat oesters of chocolade seksuele opwinding stimuleren. Meer nog: tot nog toe bestaat geen enkele voedingsmiddel waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het de seksuele appetijt bevordert.
3: BESNEDEN MANNEN VOELEN MINDER

Het weghalen van de losse voorhuid zou er voor zorgen dat het gevoeligste deel van het mannelijk orgaan aan meer wrijving onderhevig is en daardoor ongevoeliger wordt. Anderen beweren juist dat mannelijke besnijdenis de penis gevoeliger maakt. Voorlopig is echter geen enkel van deze theorieën wetenschappelijk bewezen, al zijn er in Afrikaanse landen wel studies gaande.
4: SQUIRTEN BESTAAT ALLEEN IN PORNO

De meeste studies over dit onderwerp zijn onbetrouwbaar. Er bestaat maar 1 observationeel onderzoek van het fenomeen. Het resultaat daarvan was dat het niet bestond, maar de steekproef bestond uit 38 vrouwen. Nochtans staat er op internet een overvloed aan ~al dan niet betrouwbaar~ bewijsmateriaal voor vrouwelijke ejaculatie.
5: DE GEMIDDELDE PENIS IS 17,8 CM

Er is een groot verschil tussen studies waarbij mannen gevraagd wordt naar hun penisgrootte en die waarbij de penis daadwerkelijk gemeten wordt. Op basis van de eerste ‘meting’ zou de gemiddelde grootte van een penis in erectie ergens tussen de 14,2 en 16,2 cm zijn. De 2e echte meting komt echter uit bij een gemiddelde tussen de 12 en 13 cm. ‘Dames, de mijne is 18 cm’, is dus duidelijk overdreven.
6: DE SEKSUELE PIEK VAN MANNEN LIGT OP JONGE LEEFTIJD

Mannen zouden hun seksuele piek relatief jong beleven, terwijl dit bij vrouwen pas in de 30 gebeurt. Het probleem is hoe je ‘piek’ definieert. Is dat als je de meeste seks hebt of als je de beste seks hebt? Hoe dan ook: het is niet zo dat dit altijd later komt bij vrouwen. Het idee dat het seksuele leven van mannen en vrouwen compleet asynchroon loopt, is dus onjuist.
7: NATTE DROMEN ZIJN VOOR MANNEN

Als je dit definieert als een intense droom die eindigt in wakker worden met een orgasme, dan ervaren vrouwen dit veel vaker dan wordt aangenomen. Reeds in de conservatieve jareN ’50 antwoordde 40% van de vrouwen op een enquête van het Kinsey Institute dat ze ooit zo’n droom hadden en uit een recentere studie blijkt dat 30% van de vrouwen er minstens 1 had in het voorbije jaar.
8: ALLES OVER DE G-SPOT

De meeste vrouwen zijn er van overtuigd dat de G-spot bestaat en zich ergens een paar cm de vagina in of bij het schaambeen. Daar is echter geen wetenschappelijk bewijs voor, want er is nooit een plek vastgesteld met meer zenuwuiteinden. Toch is het evenmin wetenschappelijk bewezen dat de G-spot niét bestaat.
9: EEN SOA KUN JE VAN EEN WC-BRIL OPLOPEN

Het is ongelooflijk hoe bang mensen zijn van toiletbrillen. Eigenlijk is dit het schoonste deel van de badkamer, omdat het zo vaak wordt schoongemaakt. Bovendien kunnen de meeste soa-virussen en -bacteriën niet buiten het lichaam overleven. Er is dan ook geen bewijs dat iemand ooit een SOA heeft opgelopen door op een smerige toiletbril te gaan zitten.

Lees ook:Waar zit die G-spot dan? III

Lees ook:Na meta-analyse: gemiddelde piemel kleiner dan gedacht

Lees ook:Opgevulde G-spot voor nog meer genot?

Lees ook:Libidoverschil tussen mannen en vrouwen houdt seksindustrie rijk

Lees ook:‘Er bestaat geen G spot. Er is een C spot, namelijk de clitoris’

Geef een reactie