Sterft de prostitutie een langzame dood in Nederland?

Er is veel gedoe rond de Nederlandse prostitutie.
Afgelopen voorjaar werd er in de kamer gedebatteerd over de wet, die voor geen meter functioneert en vorige week was het einde verhaal voor de beruchte Utrechtse hoerenbootjes.
Tel daar bij op dat door de crisis een ‘meisje van plezier’ zelfs voor €10,- handelingen verricht en de sneue staat van het oudste beroep ter wereld lijkt compleet……….
Metje Blaak, bekend van De Rode Draad en nu ombudsvrouw voor sekswerkers meent dat die prijs overdreven laag is. “Maar de prijs daalt wel echt. En dat heeft alles met de crisis te maken”, vertelt ze aan de NOS.
Volgens haar helpt het ook niet dat het nu vakantie is: “Mannen zijn met vrouw en kinderen op vakantie en daardoor neemt de vraag sowieso wat af.”
“Mannen betalen niet meer voor seks”, zegt Blaak. “Doordat vrouwen steeds vrijer zijn en zich via websites en seksfeesten gewoon aanbieden is het vaak ook niet meer nodig. Mannen en vrouwen kunnen als ze zin hebben terecht op sites als ‘Second Love’. Ook websites die seks in ruil voor klusjes aanbieden, zijn populair bij voormalige klanten.”
Dat het niet alleen de crisis is, bevestigen hulporganisaties en de politie in Den Haag. Concurrentie tussen de vrouwen speelt een rol, maar ook massagesalons met een ‘happy ending’ maken het moeilijker.
Volgens Metje Blaak is hier niet echt meer iets tegen te doen. “De prostitutie verandert de laatste tijd enorm. Dat komt ook door de maatregelen in Utrecht. Er staan ineens allemaal vrouwen op straat die hun bron van inkomsten kwijt zijn en er alles aan doen om aan een raam te komen. Zij kunnen natuurlijk prijsafspraken maken, maar ondertussen zijn deze vrouwen ook keihard elkaars concurrent. Dus dat de prijs nu zo laag ligt verbaast mij niks.”

Lees ook:Prostituee Metje Blaak vaker buiten dan in de peeskamer genaaid

Lees ook:Winterkou houdt hoerenlopers bij moeders pappot

Lees ook:Hoeren op De Wallen nemen bijbaantje vanwege de crisis

Lees ook:Metje Blaak vindt verbod op hoerenlopen ‘totaal idioot’

Lees ook:Hoeren doen het steeds vaker zonder condoom

Geef een reactie