Zij swaffelt, hij swaffelt. Swaffel jij ook al?

Ik swaffel, jij swaffelt, laat ons swaffelen. Iedereen swaffelt.
Zeker nu het Genootschap Onze Taal het officieel uitgeroepen heeft tot HET woord van 2008…….
Swaffelen staat voor het laten slingeren van het mannelijk geslachtsdeel en er moedwillig tegen een object mee aantikken. Dit gebeurt onder andere met de bedoeling een ander of zichzelf op te winden.
De andere 7 genomineerde woorden waren: duyvendakken, gastroseksueel, horroropa, hufterindex, slaaprijden, smirten en zweef-tv. Alle betekenissen vind je op www.woordvanhetjaar.nl Hier staan ook leuke filmpjes die de nieuwe woorden van 2008 ‘illustreren’.
Volgens hoofdredacteur Ton den Boon van de Dikke Van Dale is swaffelen verwant aan woorden als zwaaien, zwiepen en zwenken en het in Vlaanderen regionaal gebruikte zwaffelen. Het staat allemaal voor heen en weer bewegen. In het Duits is er een aanknopingspunt met Schwaf en Schweif, wat staart of penis betekent.
De woordwatcher van Van Dale zegt dat swaffelen in ons land vooral onder jongeren bekendheid geniet. Dat komt onder meer door een filmpje op internet van een Nederlandse student die met zijn lid tegen het Indiase monument de Taj Mahal slaat De Indiërs beschouwden dit overigens als heiligschennis.

Lees ook:Sukkelseks en lustkogels opgenomen in de ‘De Dikke Van Dale’

Lees ook:Niet fijn: man heeft al 2 jaar 100 orgasmes per dag

Lees ook:Na de Benelux en Groot Brittannië ook Duitsland op seksles bij Goedele

Lees ook:De penisschilder en zijn kwast

Lees ook:Vannacht wordt het 1 mei: de masturbatie-maand is begonnen!

Geef een reactie