Vlaming geeft bij ‘Spuiten en Slikken’ openlijk toe met ‘maar’ 2 vrouwen seks te hebben gehad

“Twee vrouwen? That’s it?” Presentatrice Nicolette Kluijver raar op toen ze het hoorde van haar Vlaamse gast Lieven Scheire in ‘Spuiten en Slikken’.
Maar hij knikte heel rustig: een Oost-Duits vakantieliefje in IJsland en zijn eigen vrouw.
Vast een van de weinige mannen die eerlijk is over het aantal sekspartners dat hij had. Onderzoek heeft namelijk al lang aangetoond dat zowel mannen als vrouwen erover liegen.
Mannen vermenigvuldigen het echte aantal met de factor 3 en vrouwen doen exact het tegenovergestelde. Want nog steeds is het zo bij veel seks: man is stoer, vrouw is hoer.…….
“In Nederland was ik blijkbaar een rariteit” vertelt Scheire in het Belgische Nieuwsblad. “Maar ik ben nu eenmaal opgegroeid in een Vlaams boerendorp en op een katholieke school. Laat ons stellen dat rondpoeperij daar niet echt gepromoot wordt.”
Hij is echter totaal geen uitzondering. Ongeveer 10% van de Vlaamse mannen had seks met ‘maar’ 2 verschillende partners en die cijfers zullen niet heel anders zijn bij ons in Nederland.
Maar wat is er eigenlijk sociaal wenselijk? Niemand die daar een eenduidig antwoord op heeft. “Er is geen norm, en dat is maar goed ook’, zegt seksuoloog Alexander Witpas. “Een goed seksleven hangt niet af van het aantal partners. Een variabel seksleven ook niet. Je kan met 1 partner veel verschillende dingen doen en met 10 partners steeds hetzelfde.”
Niet dat Lieven Scheire zich zorgen maakte. “In mijn sociale omgeving haal ik mijn verdienste gelukkig niet uit het aantal pinten en vrouwen op mijn teller”, zegt hij. “Ik ben absoluut niet bezig met dat soort scores. Pas op: ik wil geen advocaat van de kuisheid zijn. Aan wie zich goed voelt bij vrije liefde en casual seks: ‘hou u alstublieft niet in’. Bij mij is het gewoon toevallig zo gelopen: ik kwam snel de vrouw van mijn leven tegen, en het is gestopt bij 2. En daar ben ik heel tevreden mee.”

Lees ook:Vrouwen praten vaker over seks dan mannen

Lees ook:De Sexcuus Top Tien volgens de mannen

Lees ook:Vrouwen gaan net zo vaak vreemd als mannen

Lees ook:Vrouwen hebben liever werk dan seks

Lees ook:Lengte telt wel degelijk bij seks

Geef een reactie