Waarom een vrouwenlijf sommig sperma wél en ander sperma niet (op-)pikt

Het vrouwenlijf is heel kieskeurig op het gebied van sperma,
Op die manier krijgen sommige zwemmertjes wel en anderen persé niet de kans om te leiden tot een zwangerschap.
En zo wordt dus de ‘passende’ kandidaat gekozen………
Dat schrijft vandaag de Independent on Sunday.
Volgens professor Sarah Robertson, van de Australische universiteit van Adelaide, bevestigt haar onderzoek dat sperma ‘signaal-molecules’ bevat, die veranderingen in de immuniteit bij een vrouw veroorzaken waardoor haar lichaam het al dan niet aanvaardt.
Maar zij ontdekte ook dat gezond sperma er soms niet in slaagt om die veranderingen op gang te brengen. Daaruit trekt zij de conclusie dat het vrouwelijk lichaam ‘kieskeurig’ is als het aankomt op het kiezen van een aanstaande vader.
“De man biedt informatie aan die de kans op conceptie en zwangerschap verhoogt, maar het vrouwelijk lichaam beschikt over een soort controlesysteem dat ervan overtuigd moet worden of het sperma passend is. Daar kan het bij sommige stellen dus fout lopen – als de signalen van de man onvoldoende sterk zijn of het vrouwelijk systeem te ‘kieskeurig’ te werk gaat.
We dachten altijd dat als een paar geen kind kon krijgen en er niets mis was met het sperma van de man, het probleem bij de vrouw lag. Nu weten we dat het niet altijd zo werkt.” De Australische wetenschappers hopen dat hun ontdekking leidt tot nieuwe behandelingsvormen voor onvruchtbaarheid en miskramen.

Lees ook:Sperma tegen ochtendmisselijkheid!

Lees ook:De vader van je kind pijpen om een miskraam te voorkomen

Lees ook:Orgastische seks leidt sneller tot zwangerschap

Lees ook:Vrouwen met meerdere sekspartners of die met condoom vrijen, krijgen eerder miskraam

Lees ook:Dagelijks een portie seks is het recept voor topsperma

Geef een reactie