De beste seks heb je in de namiddag!

Het is heel duidelijk dat paren anno 2012 de seks moeten inplannen.
Heel vaak hoor je ook dat als ze dat niet doen, dat de boel dan inkakt.
Seks blijkt een kwestie van plannen: stellen doen het vaker op een voor hen geschikt tijdstip, dan wanneer zij er het meeste zin in hebben………….
Dit blijkt uit onderzoek van Lovehoney.co.uk onder 300 Britse stellen.
Meer dan eenderde heeft alleen seks als ze dit rond werk en gezin kunnen inplannen, zelfs als zij er op dat moment geen zin in hebben. Bijna een kwart zegt dat ze bovendien afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van hun partner om te bepalen wanneer ze seks kunnen hebben.
28% van de stellen heeft seks als ze er ook echt het meeste zin in hebben. Het overige deel verkiest de juiste timing, een geschikt moment, boven hun verlangens.
Als resultaat van het vele plannen hebben stellen 13x zo vaak seks in de avond dan in de middag. Tweederde van de paren heeft het vaakst seks in de avond, ongeveer tussen 23.00 uur en 01.00 uur. Voor 20 procent ligt het favoriete tijdstip van seks echter in de ochtend. 10% vrijt liever in de avond en 5% heeft een voorkeur voor de middag.
Het beste moment om te vrijen is volgens relatie- en seksexpert Tracey Cox juist de namiddag: “Op dat moment zijn de hormoonniveaus het hoogst en verlang je ernaar”, licht ze toe. “Je hebt energie en tijd nodig voor goede seks. Laat op de avond na een vermoeiende dag is geen ideale situatie. Stellen die voor een langetermijnrelatie gaan, kunnen beter kiezen voor een middag in het weekend.”

Lees ook:Het beste tijdstip van de dag voor seks: plan een siësta!

Lees ook:Wanneer is het Sex o’clock oftewel het ideale tijdstip voor een nummertje?

Lees ook:Ochtend-, middag- of avond-seks?

Lees ook:Na 1 jaar relatie wordt er al minder aan seks gedaan

Lees ook:Vanavond stappen voor de seks!

Geef een reactie