Elke 3 seconden…….

U las de aanhef en vulde spontaan aan met ‘… denkt een man aan seks’. Waar of niet?
Toch zeggen deze woorden niets over seks, maar wel alles over wiskunde, want 3 seconden is een maat en meten hoort thuis bij de koningin der wetenschappen.
Deze vaststelling nodigt uit om verder na te denken over seks en wiskunde……….
Als we wiskunde bepalen als het zoeken naar patronen en structuren en als je aanneemt dat alle menselijke activiteiten patronen vertonen, dan moet ook ons seksuele leven door een wiskundige bril kunnen bekeken worden.
Dit boek brengt dergelijke patronen samen. Wat hebben reproducerende konijnen met de gulden snede te maken? Bestaat er een strategie om de ideale partner te vinden? Wat zijn de mathematische grenzen van datingsites? Hoe kan de (ingewikkelde) dynamiek van een relatie beschreven worden? Hoe verspreiden soa’s zich? En waarom garandeert meer seks veiliger seks?
In ‘Elke drie seconden’ komt veel wiskunde voor, maar het wordt zo gebracht dat geen voorkennis vereist is. Zo wordt het boek een dubbele ontdekkingsreis: de seks zal na dit boek nooit meer dezelfde zijn en de schoonheid van de wiskunde zal zich blootgegeven hebben, een opwindend vooruitzicht!
Jean Paul Van Bendegem (1953) is buitengewoon hoogleraar aan de VUB, directeur van het Centrum voor Logica en Wetenschapsfilosofie en gastprofessor aan de Universiteit Gent.
De waarheid is overigens dat mannen om de 51 minuten aan seks denken……

Lees ook:Dat mannen altijd aan seks denken is een fabeltje

Lees ook:Neuken en studeren in Berlijn

Lees ook:De ideale dag van mannen: 4 uur seks, 3 uur werken

Lees ook:Als je elke 7 seconden aan seks denkt, ben je niet goed snik

Lees ook:Yolanthe Sneijder Cabau & Rick Brandsteder doen sekstest

Geef een reactie