Zeg dit niet in bed als je nog sekspret wil

Hoewel je ook op heel wat andere manieren van elkaar kan genieten, is en blijft een gezond seksleven voor de meeste relatie een belangrijk aspect van gelukkig zijn.
Deze uitvluchten kunnen een ware domper zijn voor de pret in bed…..
1. ‘Hier ben ik echt te oud voor’

Als je nog kan bewegen, ademen en lachen, ben je ook in staat nieuwe seksuele ervaringen op te doen. Leeftijd is een getal. Gezondheidsproblemen kunnen een invloed hebben op de keuzes die je maakt, maar denken dat nieuwe dingen uitproberen alleen weggelegd is voor jonge mensen is sneu.
2. ‘Zo is het wel genoeg’

Er bestaan wel degelijk mensen die niet streven naar topseks omdat passioneel vrijen zowel fysiek als emotioneel gevolgen heeft. Bindingsangst en verlatingsangst kunnen een rol spelen.
Voor anderen zorgt een laag libido ervoor dat ze niet begrijpen waar alle heisa rond seks vandaan komt. Wanneer je als stel beiden tevreden bent met middelmatige seks is het OK, maar als er maar eentje is die dat vindt, klapt het vroeger of later.
3. ‘Ssst, denk aan de kinderen!’

Tenzij jullie haken en katrollen in het plafond hebben, is een kind geen probleem. Zorg voor een babysitter als jullie iets speciaal gepland hebben of leer genieten van vluggertjes wanneer de kinderen voor de televisie hangen. Of zet lekkere muziek aan naast het bed. Maar mocht je betrapt worden, dan is het alleen maar leuk voor de kinderen als ze begrijpen dat hun papa en mama veel van elkaar houden. Enne: met over seks praten met je kinderen kun je niet vroeg genoeg beginnen.
4. ‘Ik ben niet zo avontuurlijk’

Zelfverzekerde mensen zullen sneller nieuwe dingen uitproberen en er geen moer om geven als ze de mist ingaan. Daarom is het belangrijk een eventuele zenuwachtige partner te garanderen dat niets moet en jullie er best gewoon mee kunnen stoppen als 1 van 2 dat zegt. Praat over je mogelijke angsten, want   het uitspreken ervan brengt nieuw begrip en nieuwe kansen.
5. ‘Dit is echt gênant’

Complexen saboteren vaak de pret in bed. Mensen die de hele tijd hun buik liggen in te houden of zich anderszins zorgen maken of ze er wel sexy uitzien. Seks hebben is loslaten en gezichten tijdens een orgasme zijn niet te regisseren. En dan nog iets: uit alle openingen van het menselijk lichaam komt wat lopen. Als je samen seks hebt, zorgt de natuur er voor dat je elkaar niet vindt stinken.

Lees ook:Decemberfeestjes: de unieke gelegenheid om weg te glippen voor wat ‘sneaky sex’

Lees ook:Waarom een triootje toch niet zo’n goed idee is

Lees ook:De beste seksplekken in huis

Lees ook:Waarom genieten vrouwen minder van seks dan mannen?

Lees ook:De Atletische Seksspel(l)en

Geef een reactie