Sport + seks: erotiekshop PABO sponsort voetbalclubs

De Bredase voetbalclub NAC maakte gisteren hun laatste sponsor bekend, namelijk: het erotiekbedrijf PABO.
De deal is opvallend maar niet heel ongebruikelijk.
Ook FC Utrecht, Heerenveen, ADO Den Haag, FC Groningen en Excelsior hebben een deal met PABO.
Sid van der Linden van Omroep Brabant zocht in de geschiedenis naar de link tussen sport en seks……….
Het bekendste voorbeeld is wel bordeel Sauna Diana in Zundert. De seksboerderij verbond haar naam in de jaren ’80 aan verschillende wielerpeletons. Toenmalige uitbaters Corrie en Frans Siemons bouwden een Engelse dubbeldekker om tot kleed- en douchewagen voor wielrenners. Een unicum voor die tijd. Ook profteams huurden de bus in. Grote renners als Mario Cipollini en Johan Museeuw hebben gedoucht bij Diana.
Bar Julia in Nuland sponsort sinds jaren R.K.V.V. Nulandia, de lokale voetbalclub. De Nulandse jeugd heeft daar ooit zelf om gevraagd. Meerderjarige leden van de voetbalvereniging zouden volgens de eigenaresse weleens een bezoek hebben gebracht aan het bordeel. Tegen Gezien Schijndel zegt eigenaresse Ineke Mooiman dat zelfs het dameselftal tot haar verbazing geïnteresseerd was in sponsoring door de seksclub.
Een andere voetbalclub die zich mocht bedruipen met seksgeld is het Utrechtse RUC. In 2012 kregen zij een sponsordeal met het erotische tv-kanaal’ Meiden van Holland’ van Kim Holland. Zij verkoos een elftal van RUC tot Hollands Heetste Team. Smaakvol als de hele situatie is, kwam er ook een lied uit: ‘RUC’en doe je nooit alleen’.
De financiële crisis in Griekenland noodzaakte amateurclub Voukefalas in 2012 om bordelen aan te trekken als sponsoren. Villa Erotica en Soula’s House of History moesten de club ‘overeind’ houden. De spelers dachten in eerste instantie dat het een grap was, toen ze de bedrukte shirtjes zagen, konden ze er de lol wel van inzien zegt de voorzitter van de club.
Motorsportteam LCR Honda MotoGP heeft in 2009 een deal gehad met mannenblad PLAYBOY. Topracepiloot Randy de Puniet haalde zijn eigen gewin uit de overeenkomst: hij wist in 2010 één van Playboys naaktmodellen te strikken als verloofde. De pikante deal deed bij LCR van alles opstijgen, maar in elk geval niet de wedstrijdresultaten: het team won geen enkele GP de koningskasse.
De Utrechtse studentenrugbyvereniging RUS laat zich sponsoren door lingerieketen Christine le Duc. De dames van de vereniging staan niet in de pikante creaties op het veld, op de site van de vereniging staat te lezen: “Christine le Duc sponsort de wedstrijdbroekjes van zowel het 1e als het 2e team. Het logo is daarom, in stijl met de winkel, op een pikante plek bedrukt.”
Christine le Duc is net als PABO eigendom van het Duitse seksimperium Beate Uhse.

Lees ook:Kim Holland sponsort Utrechtse voetbalclub de Ruccers

Lees ook:Sexshop maakt speciale lingerie voor voetbalfans

Lees ook:Crisis in Griekenland: voetbalclubs gesponsord door hoerentent en uitvaartbedrijf

Lees ook:Rebecca Loos in jury Miss-Erotiek

Lees ook:Wie wil er in een stoeipoespakje dildo’s tonen voor de PABO-folder?

Geef een reactie