Van seks via Tinder en Grindr krijg je soa’s

Mensen die hun sekspartners via een datingapp ontmoeten, lopen een groter risico om een seksueel overdraagbare aandoening op te lopen.
Zelfs degenen die hun fling online of in een bar of club leren kennen, hebben minder kans op een soa dan Tinderaars……..
Dat suggereert onderzoek dat cijfers verzamelde van 7000 homoseksuele mannen die een kliniek voor de seksuele gezondheid bezochten tussen 2011 en 2013.
Eenderde van hen liep zijn seksuele veroveringen enkel in het echte leven tegen het lijf, 30% deed dit zowel in het uitgaansleven als via datingsites en 36% vertrouwde hiervoor op een app.
Vooral jongere mannen geven de voorkeur aan Tinder & Co. De actieve leden van deze apps hadden 23% vaker een gonorroe- en 35% vaker een chlamydia-infectie. Deze groep gebruikte ook vaker drugs.
Een verklaring is dat deze apps het makkelijker maken om potentiële sekspartners t.o.v. de meer traditionele methodes. Zo verhogen ze de kans op anonieme en risicovolle ontmoetingen.
De laatste jaren worden smartphone apps als Tinder, Blendr en Grindr steeds populairder om in contact te komen met potentiële seksuele partners. Ze maken gebruik van de gps van de smartphones om andere gebruikers in de buurt te spotten.
Grindr was de eerste dating app en had in 1012 al 2,5 miljoen nieuwe gebruikers en telde in 2013 6 miljoen gebruikers in 192 landen.
De onderzoekers waarschuwen: “De technologische vooruitgang maakt dat mensen seks krijgen wanneer ze er om vragen. Preventiecampagnes moeten op deze vernieuwingen inspelen.”

Lees ook:Grindr App nu ook voor casual hetero-seks

Lees ook:Gangbangen via Facebook

Lees ook:Android-gebruikers zijn perverser dan iPhoners

Lees ook:Mannen vaker orale kankers met wisselende partners, vrouwen juist minder

Lees ook:Sextingen met Flirtmoji: van softe hartjes tot harde handboeien!

Geef een reactie