Massagesalons geven geen happy endings meer

In stadsdeel Amsterdam-West kan binnenkort geen nieuwe massagesalon meer geopend worden.
Ook zullen bestaande salons extra worden gecontroleerd op het al dan niet verlenen van een ‘happy ending’ bij een behandeling……..
De reguliere controle werkt volgens het Stadsdeel niet voor malafide massage salons, omdat er een sterke toename van het aantal dubieuze massagesalons in West te zien is. Daarom wordt er een wijziging in de bestemmingsplannen doorgevoerd, waardoor er helemaal geen nieuwe salons meer geopend kunnen worden.
Eind december vroegen de PvdA en GroenLinks het stadsdeel om deze wijzigingen. Fractievoorzitter van de PvdA West, Erik de Groot: “Bij invallen eind 2012 zijn in diverse dubieuze salons sporen gevonden van vrouwenhandel, illegale prostitutie en andere criminele zaken. Vanwege de veiligheid van je winkelstraten, maar meer nog vanwege de vrouwen die er gedwongen moeten werken, willen wij alle mogelijke middelen inzetten om dit soort criminele ondernemers hun biezen te laten pakken. In West is geen plek voor uitbuiting.”
Salonhouders die geen kwade bedoelingen hebben hoeven zich overigens geen zorgen te maken. Via een speciale procedure kunnen zij een uitzondering krijgen toegekend. Een goede manier om het kaf van het koren te scheiden, vindt ook Erik de Groot: “Iemand met kwade bedoelingen zal nooit actief bij het stadsdeel aankloppen met zo’n verzoek.”

Lees ook:Massagesalons met ‘happy ending’ waaieren uit over Amsterdam

Lees ook:Gemeente Amsterdam speurt naar spermasporen van happy endings

Lees ook:De Amsterdamse grachtengordel staat stijf van de vreemdgangers

Lees ook:Sexshops Amsterdamse Wallen steggelen over openingstijden

Lees ook:Bewegwijzering cruisende homo’s

Geef een reactie