Help, mijn man komt al na 10 seconden klaar!

Een vroegtijdige ejaculatie is het vaakst voorkomende seksuele probleem bij jonge mannen.
Naar schatting is 1 op de 8 ermee behept.
En zij niet alleen: ook hun partners hebben het daar natuurlijk moelijk mee.
Want als hij al na 10 seconden klaarkomt, moet je als vrouw nog beginnen aan je status van opwinding.
Wat is wijsheid voor deze zogenaamde ‘Snelle Jelle’s’?…………………….
Mannen die last hebben van een zogenaamde ‘ejaculatie praecox’, doen meestal alle moeite van de wereld om de seks langer te laten duren, zonder dat het iets uithaalt.
Hij heeft gewoon geen controle over wat er gebeurt met zijn orgasme en voelt het dus niet aankomen. Hij voelt het als het al gebeurd is.
Veel mannen proberen het probleem op te lossen door hun opwindingsniveau naar beneden te halen. Door aan iets anders te denken wanneer ze vrijen, of door het voorspel in te korten en zo snel mogelijk over te gaan tot penetratie. Maar daar worden de meeste paren ook niet erg happy van.
Wat dan? Er zijn verschillende soorten antidepressiva, die als neveneffect hebben dat het langer duurt om tot een orgasme te komen. Let op: deze zogenaamde SSRI zijn alleen via de huisrts of specialist te verkrijgen en kunnen ook andere (niet gewenste) bijwerkingen hebben.
Er bestaan ook crèmes die op de penis aangebracht kunnen worden en die voor een lichte, lokale verdoving zorgen.
Het allerbeste kun je te rade gaan bij een goede seksuoloog. Die kan helpen om de snel oplopende opwinding meer uit te spreiden en te voelen wanneer het orgasme eraan komt. Er is een techniek dat als de man voelt dat hij gaat klaarkomen, dat hij snel de bovenkant van zijn penis stevig omvat. Deze methode heet ook wel ‘de kneep’.
Seksuologen, waarvan je HIER de lijst vindt van de officieel gecertificeerden, hebben ofwel een achtergrond als psycholoog of als arts. Voor genoemd probleem met vroegtijdige ejaculatie zou ik de voorkeur geven aan een arts / seksuoloog, zoals bijvoorbeeld Jelto Drenth in Groningen.
Klik voor meer tips voor té snelle jongens.

Lees ook:Over mannen die te snel klaarkomen

Lees ook:Antidepressiva voor vroege klaarkomers

Lees ook:Snelle Jelle: ‘help, hij komt te vroeg klaar!’

Lees ook:Belgische mannen zijn binnen 6 minuten klaargekomen

Lees ook:Hobbels in de weg naar het vrouwelijk orgasme

Geef een reactie