Nederlandse vrouw heeft 6x per dag spontaan orgasme…… in haar voet

Een Nederlandse vrouw is de eerste vrouw ooit, die is gediagnosticeerd met het ‘foot orgasm syndrome’.
De 55-jarige vrouw ging naar de dokter, omdat ze zo’n 5 à 6 x per dag last had van spontane orgasmes in haar linkervoet…..
De orgasmes begonnen ongeveer anderhalf jaar nadat ze uit een coma ontwaakt was. Toen ze wakker werd, had ze een tintelend en brandend gevoel in haar linkervoet, waarschijnlijk het gevolg van schade aan huidzenuwen.
De signalen van de zenuwen uit de linkervoet komen op dezelfde plek het ruggenmerg binnen als bepaalde impulsen uit de vagina. Omdat de zenuwen in de voet van de vrouw beschadigd waren, kregen haar hersenen op die plek lange tijd alleen maar informatie van zenuwen uit haar vagina te verwerken.
Na anderhalf jaar begonnen de huidzenuwen van haar voet te genezen en kregen de hersenen weer impulsen uit de linkervoet. Toen begonnen de problemen. De hersenen van de vrouw konden het verschil tussen beide lichaamsdelen niet herkennen, waardoor alles gezien werd als een signaal vanuit haar vagina. Het gevolg: een gevoel van een normaal orgasme, maar dan geprojecteerd in haar voet.
De voet-orgasmes gingen vaak gepaard met vaginaal vocht- en urineverlies. Het gevoel duurde wel een stuk korter dan normaal. De artsen hebben de vrouw kunnen genezen door een zenuw bij haar ruggenmerg te verdoven. Ze is nu redelijk voet-orgasmevrij. “De vrouw heeft nu alle normale gevoelens weer en kan ook nog gewone orgasmes krijgen”, zegt neuropsychiater Marcel Waldinger.
Een groep wetenschappers, waaronder Egbert Lakke van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) hebben het vermeende syndroom onderzocht. Het blijken de medicijnen te zijn die de vrouw krijgt. Daar zit een stofje in dat er voor zorgt dat een bepaald deel van haar linkervoet gevoelig wordt en daardoor orgasmes veroorzaakt.
Sommige vrouwen krijgen een voet-orgasme bij het zien van mooie schoenen…..

Lees ook:Een orgasme zit niet altijd tussen je benen

Lees ook:Brit van bijna 40 jaar krijgt een penis aangenaaid

Lees ook:Parkinson-medicatie laat patiënte spontaan klaarkomen

Lees ook:Dubbel vuurwerk

Lees ook:Penis-operatie na dwarslaesie lijkt hoopvol

Geef een reactie