De juiste maat condoom: heren, het gaat vooral om de omtrek

Bij de meeste winkels zijn condooms maar in 2 maten te koop: de normale en maatje ‘XL’.
Maar de dikte van de penis kan wel variëren van de breedte van een pink tot die van een pols…………
”Lang niet iedere man kan dus met deze twee maten uit de voeten”, zegt Theodoor van Boven van de Condomerie in Amsterdam.
Zijn bevindingen worden bevestigd door recent onderzoek naar ervaringen van heteroseksuele mannen, uitgevoerd door het Kinsey Institute voor seks en voortplanting in Indiana.
Bij bijna de helft van de mannen blijkt de maat een probleem. Bij een slechte pasvorm scheurt het condoom 2,6 keer zo snel en glijdt het 2,7 keer zo vaak af.
Deze mannen, maar ook hun partners, krijgen moeilijker een orgasme, de penis raakt sneller geïrriteerd en erectieverlies komt vaker voor.
Mannen met een afwijkende maat laten het condoom bovendien sneller achterwege, met alle risico’s van ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen. Van Boven: ”Kortom, iedereen klungelt ermee.”
Net zoals er voor vrouwen bh’s in alle maten bestaan, moet dat ook voor de rubbertjes Zijn zaak verkoopt daarom sinds kort 8 maten. De kleinste heeft een omtrek van 8 cm, de grootste 13 cm.
Pubers die seksueel actief zijn hebben bijvoorbeeld vaak een kleinere maat nodig, weet Van Boven. ”Net zoals hun lichaam niet is uitgegroeid, is ook de penis nog niet volgroeid.” In Zwitserland wordt sinds kort een speciaal pubercondoom verkocht. Tegenstanders vinden dat hiermee wordt aangemoedigd op jonge leeftijd seks te hebben.
Via condomerie.com is een proefpakket te bestellen.

Lees ook:Op naar passender en comfortabeler condooms

Lees ook:Condooms hebben net zo goed maten als T-shirts

Lees ook:Nieuw condoom neemt penis de maat.

Lees ook:MySize: een passend condoom is lekkerder!

Lees ook:Mega-lullen gebruiken geen condooms

Geef een reactie