Zeeuwse Renesse vreest soa-toeristen vanwege nieuwe film

In een niet fijnzinnige trailer van de nieuwe Nederlandse film ‘Renesse’ is te zien hoe Peter Faber als opa zijn kleinkinderen op z’n sterfbed zijn belangrijkste levensles meegeeft: “Je moet gewoon zoveel mogelijk neuken”
Wat volgt is een stortvloed aan beelden van comazuipen, wildplassen, kotsen, tieten-kont-masturberen in een decor dat doorgaat voor de bekende Zeeuwse badplaats, die jaren terug ook wel als het nationale Salou werd beschouwd. Maar ook de rolprent zelf lijkt gezien de voorproefjes het niveau van platte films uit die tijden niet te ontstijgen.
Uiteraard zijn de inwoners en de toeristische sector in Zeeland niet blij met deze zogenaamde ‘soa-komedie’. Hoewel veel horeca-bedrijven en winkels vruchten plukten van dit Sodom & Gomorra van de jaren ’80 en ’90. zijn de Renessenaren over het geheel genomen blij dat alles wat genormaliseerd is en er weer sjieke huisjes en hotelkamers worden verhuurd. Eind aan het ‘ontmaagdingsgelal’.
In het Algemeen Dagblad van vandaag verwoordt 1 van de verhuurders het als volgt: “Jaren van keihard werken aan een nieuw, beter imago kunnen in één klap teniet worden gedaan. Veel mensen denken nog steeds dat het hier alleen feesten geblazen is. Publiciteit en berichten op social media over deze film zullen dat weer versterken, waardoor toekomstige gasten zich misschien laten afschrikken. Daar zit je dan met je chalets en safari-lodges. Of we krijgen weer een toename van gasten die denken dat het hier gebeurt.”
Dutch Filmworks, het bedrijf achter de film ‘Renesse’, stoort zich niet bepaald aan de bezwaren. Het verhaal is immers fictie, aldus de distributeur. En uiteraard is negatieve publiciteit ook publiciteit.

Lees ook:Thaise pin-up kalender is hit, maar de overheid is er niet blij mee

Lees ook:Ouders willen niet dat kids condooms kopen

Lees ook_Gej=kke plekken: neukende gasten achter ramen van designhotel

Lees ook:Lingeriemerk zoekt mooiste billen ter wereld

Lees ook:Ouwe hoeren Louise & Martine Fokkens beginnen aan internationale roem

Geef een reactie