Seksadviezen van de eigen ouders werken het beste!

‘Nee mam, ik hoef het niet te weten!’
OF ‘Ach pap, ouwe zak: wat weet jij daar nou van!’
Dat zijn zo van die reacties die je van je rijp wordende kinderen kunt krijgen, wanneer je ze nog zo graag wat seksadviezen wilt meegeven.
Veel ouders denken dan ook met van alles op internet dat wat zij zeggen allang niet meer uitmaakt, maar dat is niet waar.
Je hebt als vaders en moeders nog veel meer invloed dan je denkt!
Dit blijk uit Canadees onderzoek van de University of Montreal onder 1171 jongvolwassenen. De deelnemers werd gevraagd van wie zij seksuele voorlichting krijgen, hoe de dynamiek is binnen hun gezin en vriendschappen en of ze seksueel actief zijn.
45% van de kinderen luistert namelijk wel degelijk naar de seksuele adviezen van ouders. 61% stelt zonder blikken of blozen seksvragen aan hun moeder, terwijl 28% te rade gaat bij papa.
32% ziet de eigen vrienden als betrouwbare seksadviseurs, 15% luistert liever naar beroemde rolemodels dan naar ouders of vrienden en 33% zegt helemaal geen seksueel rolmodel te hebben.
Opvallend is dat jongeren die hun vrienden als voorbeelden zien, ook seksueel actiever zijn dan jongeren die naar hun ouders luisteren. Zij hadden ook sneller onveilige seks.
“Wanneer ouders betrokken zijn bij de seksuele voorlichting van hun kind, dan praten jongeren gemakkelijker over seks, zijn ze minder vroeg zelf actief en hebben ze meer kennis van SOA’s”, aldus onderzoeker Jean Yves-Frappier.

Lees ook:Aids is doodsoorzaak nummer 1 in Ermelo

Lees ook:Tieners beïnvloed door seksscènes

Lees ook:De dubbele moraal van de USA: meerendeel huidige ouders geeft kids geen seksuele voorlichting

Lees ook:‘Mijn kind doet dat niet. Het probleem zijn al die andere geile kinderen!’

Lees ook:Pubers die een goede relatie met hun ouders hebben, worden later seksueel actief

Geef een reactie