Flink flossen voor een stijve leuter!

De tandarts ziet veel meer in je mond dan alleen het feit of er een gat gevuld moet worden of dat er een kroon nodig is.
De status van het tandvlees geeft aan hoe fit en gezond de persoon is en hoe het met de weerstand is gesteld.
Paradontitus, oftewel ontstoken tandvlees, is een indicator voor erectieproblemen………..
Dat blijkt uit onderzoek van de Inonu Universiteit in Malatya, Turkije, waarvan de resultaten worden gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine.
De onderzoekers vergeleken 80 mannen tussen de 30 en 40 jaar met erectieproblemen met een controlegroep in dezelfde leeftijdscategorie zonder erectieproblemen.
Meer dan de helft van de mannen met een erectieprobleem had ontstoken tandvlees, in de controlegroep was dit nog geen kwart. Na correctie voor verschillende factoren bleek dat mannen met tandvleesontstekingen 3,3 x vaker erectieproblemen hebben.
“Erectiestoornissen vormen een groot gezondheidsprobleem dat de kwaliteit van het leven van 150 miljoen mannen – en hun partners – beïnvloedt”, aldus hoofdonderzoeker Faith Oguz. “Chronische parodontitis is de verzamelnaam voor een groep infectieziekten die veroorzaakt worden door bacteriën en die meestal samengaan met een ontsteking van het tandvlees. Deze aandoening werd eerder al in verband gebracht met hart- en vaatziekten en die op hun beurt met erectieproblemen.”
Hij roept specialisten op om de tanden niet uit het oog te verliezen bij de zoektocht naar de oorzaak van erectieproblemen.

Lees ook:Opioïde pijnstillers leveren erectiestoornissen op

Lees ook:Mannen krijgen erectieproblemen van te weinig seks

Lees ook:Hartaanval op komst? Uw piemel waarschuwt u!

Lees ook:Mobiele telefoons wellicht toch boosdoeners bij erectiestoornissen

Lees ook:Tandenpoetsen helpt besmetting HPV door orale seks voorkomen

Geef een reactie