Rode lingerie brengt Turken een gelukkig nieuwjaar

Sexy bh’s vol met kant en roesjes. Weinig verhullende nachthempjes, jarretels, boxershorts met een guitige kerstman.
Pikante strings in een leuke cadeauverpakking voor nog geen euro.
En dat allemaal in de kleur rood. Wie aan het begin van het nieuwe jaar rode lingerie draagt, heeft dat hele jaar geluk………..
Dat is althans een volkswijsheid uit Turkije.
In het hele land hangen etalages vol met rood ondergoed. ‘Nu ook strings voor mannen’, lokt een klein zaakje in Kadikoy, een wijk in Istanbul, de klanten. In een grotere winkel een stuk verderop is het druk.
Klanten ~met en zonder hoofddoek~ verdringen zich om de bakken met rood spul; bij de kassa’s staan lange rijen. Een bejaarde vrouw rekent drie rode slips met skiënde pinguïns af. “Niet voor mezelf hoor”, zegt ze snel. “Deze zijn voor mijn kleinkinderen.”
“Elk jaar wordt het gekker. 10 jaar geleden zag je nog niet zoveel rood in de etalages, we verkopen elk jaar meer”, zegt winkelmanager Ahmet Alkim Sezgin van Komedan, een grote lingerieketen met 75 vestigingen in het hele land.
“De hele familie koopt voor elk familielid wel iets roods”, zegt hij terwijl hij vliegensvlug een kanten bh in cadeauverpakking – eveneens rood – stopt.
Zijn klant knikt instemmend. “Ik ben 40 jaar getrouwd en al die tijd krijg ik van mijn man rode lingerie en die draag ik met Oud & Nieuw”, zo klinkt het trots. “Brengt geluk voor het hele jaar.”
Bron: De Stentor

Lees ook:Vrouwen gaan voor rode lingerie, mannen voor zwarte

Lees ook:Meer seks met rood haar en rode lippen

Lees ook:Seks in het donker? Met lichtgevende lingerie door de langste nacht van het jaar!

Lees ook:Mannen die lingerie kopen voor hun geliefde: slaafs, sletterig of sereen?

Lees ook:Mannen worden opgewonden van vrouwen in paarse lingeriesetjes

Geef een reactie