Bevergeil vanille-ijs (slot)

Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanilleijs.
Bevergeil; broodje aap of goed bewaard geheim?
De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet over hebben maar TV-programma ‘Keuringsdienst  Van Waarde‘ ontdekte dat in Canada de beverjacht een heel normale zaak is. En daarmee ook de handel in de anale klieren van de bever.
Uit de klieren van de anus van bevers wordt een geur- en smaakstof gewonnen, en deze wordt in ieder geval gebruikt in vanille-ijs, waarschijnlijk ook in wijn en in parfums.
In het slot van hun tweeluik nemen ze het Canadese bevergeil mee naar Nederland en kijken ze of het terug te vinden is in een product dat we hier gewoon eten.
Beverdeskundige Vilmar Dijkstra van het bureau van de Zoogdiervereniging laat in Nationaal Park De Biesbosch zien wat bevergeil eigenlijk is. En hoe het ruikt en smaakt.
De Europese bevers zijn beschermde dieren, maar in Canada en de Verenigde Staten kan erop worden gejaagd. Eén van de producten die dat oplevert bleek inderdaad uit de anaalklieren van bevers te komen.
Morgen in de ‘Keuringsdienst Van Waarde’ het tweede deel van de zoektocht naar het gebruik van bevergeil in voedsel. Hieronder kunt u deel 1 kijken.

‘Keuringdienst Van Waarde’, donderdagavond 21 maart om 20.25 uur op bij de KRO op NED 2.

Lees ook:The A Files: anale seks voor vrouwen

Lees ook:Hoe komt een vrouw klaar van anale seks?

Lees ook:Pornofilms kijken is niet de beste manier om anale seks te leren

Lees ook:Studente geneeskunde produceert eigen vagina-yoghurt

Lees ook:Lady GaGa wil sperma – parfum

Geef een reactie