Meer erotische fantasieën als je op je buik slaapt

Driekwart van de Nederlandse vrouwen geeft zich regelmatig over aan spannende fantasieën.
Ze (dag)dromen over seks met een ander, over weggaan bij hun partner of over een nieuw leven in het buitenland…….
Aldus Libelle, die hierover een enquête onder haar lezeressen hield.
Met klem moet ik hierbij vermelden dat fantasie en werkelijkheid bij vrouwen strikter gescheiden is dan bij mannen. Die dromen moeten vooral fantasie blijven.
Dat het onschuldig is, blijkt uit het feit dat 81% van de vrouwen die weleens wegdenkt over seks met een andere man zich daar totaal niet schuldig over voelt. Toch zegt de helft het liever voor zich te houden.
Fantaseren is een succesvolle manier van omgaan met saaie of vervelende situaties, bevestigt hoogleraar Hans Alma. Zij is docent Psychologie & Zingeving aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. “We dagdromen om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur.”
Erotisch dromen worden voorts bevorderd als vrouwen buikslapers zijn. Zo ontdekte Calvin Kai-Ching Yu van de Shue Yan Universiteit in Hong Kong. Hij sprak met 670 studenten, waarvan tweederde vrouwelijk  en vroeg hen vragenlijsten in te vullen over hun dromen.
Daarbij moesten ze aangeven hoe vaak dromen voorkomen, hoe intens ze zijn en over wat ze gaan. Daarnaast vroeg Yu ook hoe vaak ze op hun zij, met het gezicht omhoog of omlaag sliepen.
Het resultaat was duidelijk: wie op zijn buik sliep, rapporteerde veel meer gevoelens van ‘seks’ en ‘achtervolging’ dan de anderen. Daarnaast kwamen er ook andere pikante motieven voor, zoals ‘vastgebonden’ of ‘opgesloten’ zijn of ‘niet in staat zijn om te bewegen’. Ook hadden zij vaker dromen waarin een geval van ‘erotomanie’ aan bod kwam, waarbij mensen geloven dat ze een geheime aanbidder hebben, vaak een bekende persoon.
Volgens de wetenschapper heeft dat te maken met een mindere toevoer van lucht als je met je gezicht naar beneden ligt. Dat zorgt ervoor dat je hersenen de indruk krijgen dat je vastgeklemd wordt.

Lees ook:Olympische atletes zijn voer voor erotische fantasieën van mannen

Lees ook:Seksuele fantasieën: tussen droom en daad……

Lees ook:Erotische fantasieën van Flair-lezeressen

Lees ook:Hersenonderzoekster scant eigen orgasme

Lees ook:Dream on…. de top 10 der seksuele fantasieën

Geef een reactie