Het laatste luikje van de Amsterdamse peepshow is gevallen. Voorgoed.

Jawel, jonge heren van de digitale generatie. Vraag je vader of grootvader maar eens of hij weleens naar een peepshow is geweest.
Grote kans dat hem het schaamrood alsnog naar de kaken stijgt, maar het was ver voor de internetporno voor de minder gefortuneerde heren soms de enige manier om naakte vrouwen te zien.
In heel Europa verdwijnen peepshows, waarbij de toeschouwer van achter een luik een blik kan werpen op de vrouwen die op een ronddraaiende schijf een pikante show opvoeren…..
“Het internet is de grote boosdoener”, zegt Jan Otten, eigenaar van Sex Palace, de Bananenbar en Casa Rosso in SPITS vandaag. “Mannen zitten thuis te ’peepen’. Daarvoor hoeven ze de deur niet meer uit”, is de verklaring van de seksmagnaat.
Mediabedrijf Vice maakte de film ‘De Laatste Peepshow’, over de teloorgang van het fenomeen op De Wallen. “Ik heb meerdere peepshows gehad. Jarenlang was dat zeer populair. Ik had er eentje aan het Oudekerksplein. Daar kon ik precies zien hoe laat de lunchpauze op de beurs was begonnen. Dan schoot het bezoekersaantal omhoog.”
Iedere twee weken werden er nieuwe dames ingevoerd voor de show.
“Ze gaan heel Europa door en werken iedere 2 weken op een andere plek.” Ze doen een solo-act op een draaiende schijf van vier minuten. Sommige mannen gaan daarna naar een privécabine voor één-op-éénshow achter een raam. Klanten van de peepshow mogen alleen kijken en de dames niet aanraken.
“Praten mag wel en voor sommige mannen is dat al genoeg. De cabines moeten na afloop vaak worden gereinigd”, zegt Otten. “Daarvoor hebben we speciale schoonmakers die spermalogen worden genoemd. Hier gaan er meer keukenrollen doorheen dan in een gemiddeld hotel.”

De documentaire ‘De Laatste Peepshow’ is vanaf vandaag te zien op Vice.com

Lees ook:Ook in Gent is het luikje van de peepshow gevallen

Lees ook:Vreemde fetish: seks met een octopus

Lees ook:Ideetje voor John de Mol: aftrek – karaoke

Lees ook:In het Prostitutie Museum mag je ook achter het raam staan

Lees ook:Tiger Woods: de pijpdroom voor vrouwen

Geef een reactie