Seks bepaalt of je als gepensioneerde gelukkig bent of niet

Wanneer je aan gepensioneerde blije paren vraagt wat toch de sleutel is tot hun gelukkige bestaan, zullen waarschijnlijk politiek correcte antwoorden geven als tevredenheid, harmonie, respect voor elkaar en genieten van de kleine dingen des levens.
Maar de factor die echt het verschil maakt of je een gelukkige oude dag hebt of niet is seks………
Zo blijkt uit een onderzoek onder 238 getrouwde 65-plussers door de Florida Agricultural and Mechanical University naar aanleiding van de uitspraken van Jane Fonda,die beweerde haar jeugdige uitstraling te danken had aan het actieve seksleven dat zij heeft, met dank aan haar testosteron-pleisters.
80% van de paren in het onderzoek die meer dan 1x per maand seks hadden, gaven hun leven het etiket ‘zeer gelukkig’ mee. Van degenen die het afgelopen jaar geen seks hadden, bleek 59% dat te zijn. Van de stellen die al meer dan een jaar celibatair leefden, voelde slechts 40% zich echt goed in zijn vel.
Nadat factoren zoals leeftijd, geslacht, gezondheid en financiële situatie werden uitgesloten, bleek dat er een duidelijke link is tussen seksuele activiteit en geluk.
“Er moet dan ook meer aandacht komen voor de problemen die ontstaan doordat oudere koppels weinig of geen seks hebben”, vindt onderzoeksleider professor Adrienne Jackson.
“Nu we aangetoond hebben dat er een verband is tussen seks en geluk, is het tijd om op zoek te gaan naar specifieke gezondheidshulp voor de oudere bevolking.”

Lees ook:Het aantal vrouwelijke orgasmes is een graadmeter

Lees ook:Hoogbejaarde mannen willen meer seks

Lees ook:Ouderen met actief seksleven, houden spraak- en gezichtsvermogen op peil

Lees ook:Neuken op doktersrecept tegen slapeloosheid

Lees ook:Van promotie en/of salarisverhoging piekt het libido

Geef een reactie